Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový sedan Alfa Romeo přijde v červnu, Giulia to ale nebude

Jan Mička
Diskuze (29)
Už v příštím roce se dočkáme nového modelu Alfy Romeo. Půjde o středně velký sedan s pohonem zadních kol.

Novým modelem by se mohla italská automobilka Alfa Romeo dostat mezi elitu. Jak jsme totiž uvedli již dříve, chystá sedan zhruba stejné velikosti jako BMW 5, s pohonem všech kol, a přestože toho o vzhledu moc nevíme, nemáme důvod nevěřit v něco speciálního.

Podle informací Haralda Westera, šéfa Alfy Romeo, se s novým modelem poprvé setkáme již v červnu příštího roku. Při příležitosti autosalonu v Los Angeles sice nekomentoval, o co přesně půjde, ze zpráv serveru Automotive News však vyplývá, že se bude skutečně jednat o středně velký sedan.

Vůz má prozatím kódové označení 952 a půjde o nástupce modelu 159. Navzdory dřívějším spekulacím se však pravděpodobně nebude jmenovat Giulia, ale dostane jiné, zatím nezveřejněné jméno.

Uvedení nového sedanu je součástí plánu Sergia Marchionneho, kterak do roku 2018 zvednou prodejní čísla až na 400.000 vozů ročně. Vedle projektu 952 se prý aktuálně pracuje na dvou dalších z celkových osmi nových modelů – středně velkém SUV velikosti Audi Q5 a vlajkovém sedanu (nástupci Alfy Romeo 166), který svými proporcemi zapadne mezi BMW řady 5 a 7. Klíčový trhem je přitom také USA, kde je do roku 2018 předpoklad 150.000 prodaných vozů.

Jan Mička
Diskuze (29)
Avatar - wakantanka
26. 11. 2014 11:48
Re: mafia, spagety, cerny knir
Ale no tak, podvozkovú platformu už majú. Náklady na ňu už tiež podelili s americkou odnožou. Motory a prevodovky už poväčšinou majú tiež skladom. Testovacie muly už hltajú kilometre. Keďže to má byť reštart značky ako takej, očividne nechcú nič ponechať na náhodu a predstavia až hotové auto, ktoré bude v stave ísť do výroby. A verím (že nielen moje zbožné želanie) si po fiasku so 156 dajú pozor aj na kvalitu. Výroba tejto Alfy je viac reálna ako sa na prvý pohľad zdá.
26. 11. 2014 11:09
Re: Tenhle pan nezklame
Pan je odbornik, Pan sa vyzna >:D
26. 11. 2014 09:48
Tenhle pan nezklame
Tyhle velkohube plany Fiatu nikdy nezklamou a pokazde se nad nimi clovek vyborne zasmeje, nicmene tohle je mozna zatim nejlepsi scenka jakou tento komik predvedl. Pry behem tri let ze budou v USA prodavat 150.000 kusu! Znacka, ktera nema zadnou historii pomineme-li tri dekady stary prusvih jmenem 164), pod kridly koncernu, ktery prodava v USA jeden minimodel, prvni v americe prodatelny model bude mit znacka az v lete pristiho roku, dalsi v nedohlednu a oni behem tri let chteji prodavat o padesat procent aut vice nez leta etablovana Infiniti prodavajici ctyri modelove rady, ktere jsou presne cileny na americky trh a maji tam dlouholetou historii a zakazniky. Usmevne.
Avatar - Barrichello
26. 11. 2014 09:23
Re: AR
>:D >:D >:D :yes:
Avatar - Honza Mička
26. 11. 2014 08:26
Re: Alfa
Dobrý den,

ne všechno je WCF a ANE a "zhruba" nepopírá "between" ;-)