Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový turbodiesel Subaru: premiéra 6. 3. 2007 v 10:15. V Ženevě

Libor Zezulka
Diskuze (29)
Subaru na autosalonu v Ženevě možná nepředstaví žádný nový model, přesto bude středem pozornosti. Do Švýcarska totiž doveze svůj nový turbodiesel.

Dlouho se o tom pouze spekulovalo, nakonec Subaru svůj záměr postavit vznětový naftový motor typu boxer potvrdilo. Termín uvedení nového vznětového motoru automobilka prozradila na autosalonu v Paříži a nyní toto datum definitivně potvrdila.

Nový turbodiesel automobilky Subaru se veřejnosti ukáže v březnu v Ženevě. Půjde o čtyřválec s objemem pravděpodobně 2,2 litru, systémem vstřikování paliva common-rail, zespodu umístěným turbodmychadlem a maximálním výkonem okolo 125 kW.

V oficiální tiskové zprávě, v níž opět schází podrobnější technické údaje (informace o výkonu a objemu pochází z neoficiálních zdrojů), Subaru slibuje velmi nízkou hladinu hluku a vibrací a také vysoký výkon dostupný v nízkých otáčkách.

Agregát se v průběhu příštího roku objeví v modelu Legacy, slavnostní představení proběhne 6. března 2007 v 10:15 na stánku Subaru v Ženevě. Auto.cz bude u toho.

Libor Zezulka
Diskuze (29)
9. 2. 2007 09:24
Re: no to sem zvědavej
jo, celkovy parametry by zajimali i mne. PS: Podle mne ty turba budou menit mechanici v servise ;-)
9. 2. 2007 08:51
Re: Sláva
Jo, lahudecka to bude. Teda, byla by. Pred par lety. Koukam na to a rikam si: Jo, dizlovy boxer, supr. Ale jinak nic. Vykon je solidni, ale na druhou stranu takovy dizly uz ma kde kdo. V kazdem pripade je to uz dlouho ocekavany a potrebny krok.
Avatar - Dinar
9. 2. 2007 08:45
Sláva
Dýzlový boxer v Subaru, to bude lahůdečka, sice se zdvihne váha (oproti benzínům), ale zůstává nízko položené těžiště, výkon velmi solidních 170k, hm, tenhle motor by pro modely Subaru v nižší střední a střední mohl být něco jako živá voda. Zbývá jen dodat, proč to vám to hoši trvalo tak dlouho? :yes:
9. 2. 2007 08:25
Turbo
Jo ten vykon sedi, a ma to nase turbo (HTT) ;-)