Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obrovská ztráta Fordu

Jan Cacek
Diskuze (80)
Konec ekonomické krize amerického Fordu je v nedohlednu, koncern se propadá stále hlouběji do červených čísel.

Druhý největší americký výrobce automobilů, koncern Ford, se nadále potácí v obrovských finančních problémech, když ve třetím čtvrtletí 2006 vykázal astronomickou ztrátu 5,8 mld. dolarů, která je nejhorším výsledkem firmy od recese v roce 1992 a druhým nejhorším vůbec. Na vině jsou prý pokles prodeje pick-upů a SUV, výdaje spojené se snižováním počtu zaměstnanců a odpisy aktiv. Nový šéf Fordu Alan Mulally, který je ve funkci teprve necelý měsíc, navíc připustil, že výsledky za 4. čtvrtletí budou ještě horší vzhledem k přeplněným parkovištím dealerů a pokračujícím výplatám kompenzací odcházejícím zaměstnancům. Finanční ředitel Fordu Don LeClaire však přesto tvrdí, že koncernu nehrozí fatální problémy s cash-flow.

K velké ztrátě přispěly i nečekaně vysoké ztráty luxusní divize Premier Automotice Group, která přesáhla plán o 450 mil. dolarů a nižší zisk divize Ford Motor Credit. Na intenzitě tak nabírají spekulace o případném odprodeji automobilek Jaguar, Land Rover a Aston Martin, který by alespoň částečně vylepšil neradostnou situaci.

Jan Cacek
Diskuze (80)
Avatar - donPedro
25. 10. 2006 17:42
Re: OT: Peugeotishi 4007
Ano ano, jak se pravi u nas je to auto obřudlive. S tímto se Peugeot tedy moc nevytáh :no: :no: :no:
Avatar - Dinar
25. 10. 2006 14:59
Re: OT: Peugeotishi 4007
Tohohle se bát nemusíš, nemá to v tlamě zuby, jen kostice jako velryba a podobně i vypadá, taková malá, na břeh vyvrhnutá, velryba. Chtělo by to grýnpís a zatlačit zpět do moře, anebo zatlačit designérovi oči, stejně je k ničemu nemá. :no:
25. 10. 2006 09:11
Re: Presne
V tom pripade ale nechapu, proc se ohanis clankem o narustu v Kanade. Mas neco na ty narusty Exploreru a Expeditionu v USA? Kazdopadne zvyseni prodeje dvou rad jeste neznamena, ze ty ostatni nesly do sra.ek, tedy tam, kam se zda kracet cely Ford. Jestli mas nekde tabulku s kompletnimi prodeji vsech rad, dej vedet.
25. 10. 2006 08:48
Re: hmmmm
Zadny nastup dieselu nezaspali, protoze zadny jeste nenastal. Zaspali ovsem nastup uspornejsich, praktictejsich a kvalitnejsich aut z Japonska a postupne i z Koreje.
25. 10. 2006 08:44
Re: europske auta u viac poruchove ako americke
Mas k tomu neco blizsiho? Taky se mi to zda hodne, ale na druhou stranu VW ani Audi se nijak zvlast neprodavaji (tusim Golfu se proda tak 20k rocne, coz je smesne cislo), ale koncern si slibuje zvyseni do budoucna a tak utraci brutalni prachy za marketing - a mozna i stavi nejakou tovarnu, co ja vim. Pak by to az tak velke cislo nebylo.