Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pancéřovaný Range Rover

Jan Cacek
Diskuze (20)
Nabídku Range Roveru rozšířila opticky diskrétní verze Armoured, která dokáže posádku ochránit před ozbrojeným útokem.

Pancéřovaný Range Rover vychází z provedení Vogue s benzínovým osmiválcem 4,4 litru o výkonu 225 kW, k mání jsou verze s pravo- i levostranným řízením. Armoured Range Rover odpovídá bezpečnostním standardům B5 a B6. Pod plechy karoserie se skrývají ručně montované ocelové pláty a další materiály, schopné odolat střelbě z ručních zbraní, speciální okna pak brání průniku skleněných střepů do interiéru. Karoserie odolá výbuchu 15 kg trhaviny ve vzdálenosti 3 metrů, chráněná podlaha a nádrž vydrží explozi ručního granátu, vhozeného pod auto. K výbavě patří i pneumatiky s technologií run-flat, schopné provozu po defektu. Range Rover je možné vybavit i dalšími příplatkovými doplňky, jako jsou nezávislý palubní kyslíkový systém, interkom pro komunikaci s okolím, zrcadlová skla nebo signální světla se sirénou.

Vzhedem k vyšší hmotnosti pancéřovaného Range Roveru byl náležitě upraven podvozek, vzduchové odpružení a brzdový systém.

Jan Cacek
Diskuze (20)
15. 10. 2006 23:04
Re: żKam snim?
Nechci tvrdit, ze C5 se nedodava pancerova z tovarny, ale slysim to poprve. Hlavne vsak koukam, kde ze to zijes, neznam zemi, kde nedostanu audi jinak nez v security vybave, a kde S-klada to ma jiz ve standardu. I kdyby to byla Kolumbie (byt ted nevim zda horsi nez Bogota neni i dnesni Caracas), tak zas za nos nas tahat nemusis, i tam je armoured verze za hodne tucny priplatek a jen u silnych motoru jako je S500.
14. 10. 2006 20:34
Re: Pancéřový Rover
Zajimavy na tom je to, ze to nabizi primo vyrobce vozu a ne upravce. Tak stejne jako auto.cz psalo o modelu A8 primo od audi, co je stejne vybaven, tak se slusi napsat o tomto "akcnim" modelu. Btw, nevim kdo si v Iraku vylamal zuby, jestli myslis tu prestrelku na dalnici z Ammanu, tak to byli normalni beckovi loupeznici s kalachem, ktery tam sezenes za par dolaru. Profici rozsekaji i pancerovany hummery, co si americti vojaci jeste zesiluji pod sedadlem par centimetru tlustym ocelovym platem - a stejne jim je to casto prd platny.
Avatar - R32
14. 10. 2006 08:25
Re: Pancéřový Range Rover
Keď som dobre rozumel tak ty takýchto "podnikateľov" schvaľuješ... :no: :no: Ja si na svoje auto radšej poctivo zarobím a nepotrebujem príplatkové pancierovanie >:D