Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pařížský autosalon 2016: Velká fotogalerie z druhého dne

David Bureš
Diskuze (4)
Na minulých ročnících pařížského autosalonu bylo novinek možná více, stále je ale v Paříži dostatek zajímavých aut.

Autosalony jsou novináře otázkou dvou dnů. Zatímco první den oběhnou to nejdůležitější a snaží se za celý den stihnout co možná nejvíce práce, druhý už je trochu oddychový, a to zvlášť v případě, že novinek není tolik. A to je přesně případ letošního pařížského autosalonu.

Druhý den autosalonu vyhrazený novinářům je tak ve znamení obcházení toho, co se první den nestihlo, nebo toho, na co se tak trochu zapomnělo. A podobně berte i tuto fotogalerii z druhého novinářského dne.

Jak už to v Paříži bývá, tento autosalon je hlavně ve znamení mainstreamových aut a konceptů naznačujících budoucnost. Sporťáků je tu proto pomálu, vlastně jen na stánku Ferrari je co si prohlížet. Maranellský výrobce vedle LaFerrari Aperta do Paříže přivezl i osmiválcové GTC4Lusso T nebo modely oslavující jeho 70 let od založení. To Porsche se pochlubilo vlastně jen závodní 911 GT3 Cup, tedy pokud nepočítáme Panameru 4 E-Hybrid.

O to více je v Paříži hot hatchů. Honda vystavuje prototyp nové generace Civicu Type R, která dorazí už v příštím roce, zatímco Hyundai konceptem RN30 láká na příchod ostrého modelu i30 N. Hyundai prezentuje i nový rallyeový speciál i20 WRC, podobné auto najdeme i na stánku Toyoty (Yaris WRC) a Citroënu (C3 WRC).

A co zmíněné koncepty? Hodně nás zaujal Renault Trezor, Lexus UX nebo Citroën Cxperience, zatímco SsangYong LIV-2 už tolik ne.

Naopak některé očekávané novinky chybí. Nové BMW řady 5 do Paříže nepřijelo, jeho místo zastoupil koncept X2, zatímco modernizovaný Volkswagen Golf je v Paříži jen inkognito, ve formě prototypu inovovaného e-golfu.

David Bureš
Diskuze (4)
2. 10. 2016 12:57
Elektroauta
Autosalon je o ekonesmyslech - elektroautech a pry se za 20 let se nic jineho uz vyrabet nebude. HA HA HA Diesel ani benzin zatim nic nenahradi, tak proc to neni o novych diesel a benzinech? Proc je to o slepe ulicce?
Avatar - Sumi2000
1. 10. 2016 01:26
Re: aj ja
Alfa je úžasná...konečně!
A ten Maybach ten má ale tlamu.. >:D
Avatar - Avanti
30. 9. 2016 22:56
aj ja
som si prišiel na svoje konečne.. Giulia Veloce :yes:
Avatar - 3_diamanty
30. 9. 2016 22:19
tak konecne
tam vidim faceliftovane ASX s tym uz novym dynamickym stitom.... uz som sa bal ze do eu ani nepride... kedze nikde ani slovicko o nom.... tak predsa... super... len skoda ze je na mna uz moc pridrahe... ale bral by som ho... z roka na rok sa mi paci viac a viac :yes: