Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 3♥7 CC – další coupécabriolet

Michal Razim
Diskuze (6)
Pro Pařížský autosalon si Peugeot přichystal řadu zajímavých novinek. Bezesporu nejdůležitějším vozem bude koncept 3♥7 CC, který je předzvěstí sériového vozu 307 CC.

Pro Pařížský autosalon si Peugeot přichystal řadu zajímavých novinek. Bezesporu nejdůležitějším vozem bude koncept 3♥7 CC, který je předzvěstí sériového vozu 307 CC.

Na základě úspěšného modelu 307 bude postaven elegantní kabriolet se špičkovou high-tech pevnou skládací střechou. Otevřený vůz tak bude moci nabídnout, podobně jako menší 206 CC, komfort kupé a svůdnost kabrioletu.

3♥7 CC disponuje dostatečným prostorem pro 4 cestující a jejich zavazadla. Zavazadlový prostor však bude z pochopitelných důvodů menší než u standardní 307, neboť dvoudílná plechová střecha si pro sebe rezervovala značnou část zavazadelníku.

Většina prvků interiéru je opět převzata z 307, avšak zde je estetická úroveň vnitřku o třídu výše. Vnitřek vozu je čalouněn dvoubarevnou kůží (barva červená a béžová), přístroje jsou stříbrně orámovány a na palubní desce je též umístěn LCD displej pracující ve formátu 16:9.

3♥7 CC je poháněn zbrusu novým motorem, který se zcela určitě objeví v sériové verzi. Jedná se o ostrý šestnáctiventilový čtyřválec, který z objemu 2 litrů dává výkon 130 kW (178 k) při 7.000 ot/min. a maximální točivý moment 202 Nm při 4.750 ot/min!

Předvedený koncept je obut do šestipaprskových litých kol s průměrem 18 palců. Exkluzivitu vozu dále podtrhují jemné detaily: chromovaná zpětná zrcátka, stříbrná linka na bocích a chromovaná lišta v předním spoileru, která plynule přechází v obroučky kolem mlhových světlometů.

Lze předpokládat, že sériový 307 CC se nebude nabízet v tak extravagantním provedení, hlavně co se interiéru týče, avšak i tak se bude jednat o jeden z nekrásnějších kabrioletů na trhu.

Michal Razim
Diskuze (6)