Peugeot 508 jezdí stejně dobře, jako vypadá

Prezentace klienta

Radikální design se zdá být jeho hlavní zbraní. Kombinace karoserií typu kupé a fastback mu dala úchvatnou siluetu, kterou rozvířil klidné vody tradičně konzervativního segmentu manažerských vozů.

Jeho elegantně vyvážené proporce doplňují bezrámové dveře, což je designový prvek vyhrazený kategorii prémiových sportovních vozů. Jeho svalnatý exteriér ukrývá luxusní interiér tvořený precizně zpracovanými materiály nejvyšší kvality. Nový Peugeot 508 vás zkrátka ohromí na první pohled. A jak jezdí? Přesvědčte se sami. Určitě vás nezklame!

Pastva pro oči

Nový Peugeot 508 se pyšní velice atraktivním designem. Kapota vozu působí impozantně až agresivně. Jedním z jejích nejvýraznějších prvků jsou opalescenční LED denní světla ostrého a protáhlého tvaru. Připomenou vám uhrančivý pohled šavlozubého tygra. Při pohledu z profilu jsou proporce naopak elegantní a ladné. Linie střechy je nízko posazená a splývavá. Vzadu najdeme horizontální leskle černý pás zasazený mezi trojrozměrná zadní Full LED světla. Jejich intenzita se přizpůsobuje dennímu světlu či tmě, takže barevné lví drápy světel jsou neustále vidět. Za atraktivním exteriérem v ničem nezaostává interiér. S hodnotnými materiály, stylovými prvky a precizním zpracováním je kabina vozu Peugeot 508 ztělesněním luxusu.

Dravost šelmy

Obáváte-li se, že v útrobách sportovně vyhlížejícího vozu najdete emisními normami přiškrcené motory poskytující pouze malou radost z jízdy, rozhodně nemusíte. Peugeot 508 příjemně překvapí i ty nejnáročnější klienty. Jízda s ním je dynamická a svižná. Dokonale žehlí nerovnosti vozovky a přináší řidiči i celé posádce intenzivní zážitek z jízdy. Největší předností vozu z hlediska jízdních vlastností je jeho nápravový systém. Zajišťuje vynikající rovnováhu mezi dynamikou, komfortem a bezpečností. Řidič má navíc možnost přizpůsobit si charakter vozu podle sebe prostřednictvím řízeného odpružení a volby režimu řízení. Volit může mezi úspornou, sportovní či komfortní jízdou.

Beránek v rouše lva

Jízdní projev nového Peugeotu 508 je přesně tak sportovní, jak naznačuje odvážný design. To ovšem neznamená, že by konstruktéři zapomněli na přísné emisní normy. Naopak! Nový Peugeot 508 je vybaven motory nejnovější generace PureTech a BlueHDi splňujících nejen požadavky nové emisní normy Euro 6. c, ale s předstihem už teď vyhovuje normě Euro6.d temp, která vstoupí v platnost až v roce 2020. Nabídka zahrnující šest benzínových a dieselových motorů s výkony od 130 po 225 koní se pyšní nejnižšími hodnotami emisí na trhu. Například benzínový motor PureTech 180 k emituje jen 123 g CO2/km a jeho dieselový protějšek BlueHDi 130 k se dokonce dostal pod hranici 100 g CO2/km. Peugeot 508 má ovšem ještě jedno eso v rukávu, a to vytáhne už na konci tohoto roku, kdy bude na trh uvedena verze Plug-in Hybrid slibující spotřebu paliva pod 2 l/100 km a emise jen 49 g CO2/km.

Bezpečí pro všechny

Každou jízdu si ovšem nejlépe vychutnáte s pocitem, že je dokonale postaráno o bezpečnost vás i posádky vašeho vozu. V tomto ohledu můžete od Peugeotu 508 očekávat jen to nejlepší. Systém nočního vidění, adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, automatické přepínání dálkových světel, systém automatického nouzového brzdění, aktivní varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, aktivní systém sledování mrtvého úhlu, rozpoznávání dopravních značek, systém udržování vozu v jízdním pruhu, systém sledování bdělosti řidiče… to je jen několik položek z rozsáhlého seznamu asistenčních prvků, kterými Peugeot 508 disponuje. Kompletní přehled najdete na www.peugeot.cz.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly