Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plány Audi pro rok 2018: Nový model představí každé tři týdny!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Hodně košatá bude modelová úroda ingolstadtské automobilky v příštím roce. Čtyři kruhy přivezou na trh až sedmnáct novinek.

Čerstvá tisková zpráva Audi kromě tradičních informací o ziscích a prosperitě přináší poznámku i o tom, co se chystá v blízké budoucnosti. Automobilka slíbila, že počátkem příštího roku odhalí první novinku a další budou následovat v rozmezí každých tří týdnů. V praxi to znamená, že značka v roce 2018 odhalí přibližně 17 novinek.

Logicky nepůjde jen o zcela nové modely, ale hlavně deriváty již existujících kousků. Připomeneme-li uniklé snímky a spekulace z posledních měsíců, řady Audi příští rok dost možná rozšíří velké SUV Q8. Stejný model (případně i jeho menší sourozenci) by zároveň mohl dorazit s čistě elektrickým pohonem.

Do rozšiřování nabídky jistě promluví i divize Audi Sport. Ta již před časem avizovala více sportovně střižených modelů RS a předpokládáme, že mezi ně bude patřit model Q5. Na počátku srpna se objevily špionážní snímky RS5 Sportback a pokud se ještě na chvíli vrátíme do rodiny sportovně-užitkových vozů, pro rok 2018 je naplánována i premiéra Q3.

A v doplňování skládačky novinek Audi můžeme pokračovat. Po představení vlajkové lodi A8 a provedení A7 Sportback se za pár měsíců očekává odhalení modelu A6. Většina z nich by časem mohla dostat sportovní odznáček S, stejně jako crossover Q2.

Opomenout nesmíme ani novou A1 postavenou na základech Seatu a fotografie kolující internetem zachycující rozšíření palety modelu R8. Pravděpodobně se jedná o R8 GT, případně základní konfiguraci se šestiválcovým motorem. Připočteme-li ještě nedávné zjištění, že Audi se nebrání stavbě sportovních aut s pohonem zadních kol, je jasné, že nabídka bude v příštím roce skutečně pestrá.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - Joky
2. 11. 2017 18:15
a kolikrát nám
každý model představí místní emisolevácká redakce ?
Avatar - flyboyeda
2. 11. 2017 14:18
To by chtělo Nanuk
;-)
2. 11. 2017 12:49
Nový model představí každé tři týdny.
A není to málo, Antone Pavloviči ? :-)