Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prestižní cena za design pro nový MB třídy R

Libor Zezulka
Diskuze (33)
Automobilka Mercedes-Benz obdržela prestižní cenu Red Dot Design Award za design nové třídy R.

Mercedes-Benz si za design nové třídy vysloužil prestižní cenu Red Dot Design Award, kterou každoročně uděluje Design Centrum Nordrhein Westfalen. Nová třída R zapůsobila na porotce spojením dynamického designu a praktického, přitom luxusního interiéru. V celkovém hodnocení se hovoří o všestranném voze se sportovním charakterem. Zvláště pozitivně byla hodnocena originálně tvarovaná přední část s masivní mřížkou chladiče a také prostorný interiér určený až šesti lidem.

Mercedes se s třídou R pokusil zopakovat úspěch modelu CLS, který nastartoval nový trend. Zatímco však čtyřdveřové kupé se napříč prakticky všemi trhy, na nichž se prodává, těší nesmírné popularitě, erko si cestu k zákazníkům stále hledá. Na americkém trhu, který měl a stále má být hlavním odbytištěm třídy R, se obrovskému crossoveru stále příliš nedaří. V Česku si erko vede docela dobře. Od ledna do května tohoto roku se podle statistik AUTOSAP prodalo 21 kusů třídy R.

TIP Auto.cz: Mercedes-Benz třídy R jsme testovali v prodloužené verzi s vznětovým šestiválcem. Přečtěte si test a podívejte se na komentované video.

To samozřejmě není mnoho, ale ve srovnání s 18 kusy BMW řady 7 nejde o špatný výsledek. V luxusním segmentu, kam sdružení automobilového průmyslu třídu R zařadilo, tak má Mercedes hned dva zástupce. Třída S mu se 74 prodanými kusy vévodí. Druhé Audi má na kontě 37 prodaných modelů A8.

Libor Zezulka
Diskuze (33)
5. 7. 2006 00:07
Re: Mercedes-Benz hot news!!!!
:yes: :yes: