Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault na filmovém festivalu v Cannes představuje čtyři prototypy Twinga

David Bureš
Diskuze (0)
Hlavní hvězdou francouzské značky v Cannes je letos nové Twingo. Na slavném filmovém festivalu se ale ukazují i další modely Renault.

Renault letos poskytuje pořadatelům filmového festivalu v Cannes 210 vozidel. Na červeném koberci se objeví také nová generace Twinga, pro Cannes jsou připraveny čtyři prototypy tohoto prcka. Renault je oficiálním partnerem této filmové přehlídky už od roku 1983.

O podobě této čtveřice zatím nic bližšího nevíme, francouzský výrobce pouze prohlásil, že jeden z prototypů bude hrát hlavní roli na kraji slavného červeného koberce po celou dobu festivalu, který se koná od 14. do 25. května. Renault bere canneský festival jako skvělé místo k prezentaci nového minivozu s pohonem zadních kol, město totiž kvůli této akci navštíví přes 200.000 lidí.

Pořadatelé festivalu dostali od Renaultu k použití 70 exemplářů sedanu Latitude a 140 exemplářů MPV Espace. Tyto automobily k červenému koberci přiváží organizátory, partnery festivalu a především filmové hvězdy. Ve spolupráci s firmou Orange nabízí Renault pasažérům v těchto autech připojení k internetu prostřednictvím wi-fi.

Veřejnost se pak může projet v jednom z 15 kusů elektrického vozítka Twizy. Renault chce Twizy propagovat i tímto způsobem, tento elektromobil totiž loni zaznamenal 66% propad prodejů.

V souvislosti s letošním stým výročím od narození Charlieho Chaplina zavzpomíná Renault na tuto legendu filmem The Innovators, na kterém pracovaly i Chaplinovy vnučky Dolorès a Carmen. Část 12minutového futuristického snímku se odehrává v technickém centru Renaultu v Guyancourtu a účinkují v něm i elektromobil Twizy a koncept Twin’Z, který naznačil podobu nejnovějšího Twinga.

Automobilka Renault má s filmem dlouholeté zkušenosti, její vůz se na filmovém plátnu objevil již v roce 1899, tedy pouhé čtyři roky po prvním veřejném promítání filmu. Augusta Renaulta v jeho Voiturette Type A natočili sami bratři Lumièrové, průkopníci filmu.

Dnes má Renault pro potřeby filmařů vyhrazenu flotilu 40 aut, kterou každý rok využije na 200 filmových a televizních produkcí. Vozy Renault si zahrály například ve filmech Vyhlídka na smrt, Potomci lidí nebo Samotáři.

David Bureš
Diskuze (0)