Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Laguna Coupe Concept: Zátoka elegance

Miro Mihalik
Diskuze (43)
Renault pár let naznačuje, že by chtěl rozšířit své portfolio o skutečné kupé, aby nám už nemusel namlouvat, že Mégane Coupé-Cabriolet je to samé jako kdysi Fuego nebo Alpine A310.

Studie Fluence, rok 2004. Veřejně se šeptá, že jde o předzvěst nového kupé s technikou Laguny. Svým způsobem to je pravda, ale do představení další generace Renaultu střední třídy nás dělí tři roky. A to je dost času na přípravu finální podoby.

Jsme v současnosti a Renault počítá sekundy, které ho dělí od představení Laguny Coupe Concept na autosalonu IAA ve Frankfurtu. Přestože ani tohle ještě není sériový vůz, nemáme žádný důvod domnívat se, že skončí jako jedináček v muzeu. Francouzi říkají, že v polovině příštího roku vyrazí na silnice sériový model, což znamená, že premiéru by mohl mít už v březnu v Ženevě.

Moc o tomto voze zatím nevíme, ale podle dostupných informací koukáme na definitivní podobu, včetně bezrámových oken, difuzoru v zadním nárazníku nebo 6stupňové automatické převodovky. Jiný bude pouze interiér, který bude pochopitelně vycházet ze sériové Laguny. To samé se týká také techniky, takže na začátku můžeme očekávat benzinové i dieselové motory s výkony do 150 kW (204 k).

Miro Mihalik
Diskuze (43)
Avatar - Falco
11. 9. 2007 02:26
Frantík
Uff.. nádhera, málem jsem upadl ze židle!! :-)
Avatar - Pekelná Micinka
10. 9. 2007 18:45
Re: Kdo umí, umí...
Ano vím. Hranice je subjektivní. Možná je kýč silné slovo, ovšem nejen že si nemyslím, že by to mohl Renault myslet s tímto interiérem vážně, ale také mi tam schází vztah vůči vozu a jeho charakteru jako takovému.
10. 9. 2007 16:29
Re: Moc pekny
Ale vsetky spominane dostali meno oprv ako ich seriovi surodenci. Takze napriklad Megane dostal meno po studii iba meno, ktora vobec nemusela mat nic spolocne s chystanym seriovym autom. Tato studia sa vola po seriovom aute. Nemam strach, ze by do vyroby slo nieco uplne ine.
Avatar - masO
10. 9. 2007 10:06
Re: bez komentáře
nooo tomu se rika fantazie.. :no: :no: :no:
Avatar - masO
10. 9. 2007 10:05
Re: no páni
tyyy voe bmw 6? prosim te a v cem, to by me docela zajimalo.. ;-\