Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault-Nissan bude vyrábět v severní Africe

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Renault-Nissan postaví další továrnu, ve které se budou montovat levné vozy vycházející z modelu Logan. Kapacita nové továrny bude 400 tisíc vozů ročně.

Francouzsko-japonský koncern Renault-Nissan postaví v Maroku nový závod s roční kapacitou 400 tisíc vozů. Minulou sobotu již byla podepsána předběžná smlouva, podle které koncern v Maroku proinvestuje 600 milionů eur. V první fázi plánuje koncern investovat 350 milionů eur. Továrna by měla vyrábět už v roce 2010, kdy by měla kapacita dosáhnout 200 tisíc vozů. V souvislosti s touto továrnou by mělo v Maroku vzniknout na 6 tisící přímých a až 30 tisíc nepřímých pracovních míst.

Renault má v Maroku dlouhou tradici. Působí zde již od roku 1928 a značky Renault a Dacia představují třetinu marockého trhu s automobily. Dceřiná společnost Renaultu SOMACA v marocké Casablance pro Renault vyrábí užitkový model Kangoo a také Dacii Logan.

Renault bude v nové továrně vyrábět vozy vycházející z platformy vozu Dacia Logan. Nissan zde bude vyrábět lehká užiková vozidla. Drtivá většina, zhruba 90 %, produkce půjde na vývoz.

Dan Vořechovský
Diskuze (3)