Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault-Nissan podepsal smlouvu o rozvoji infrastruktury pro elektromobily

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Automobilky Renault a Nissan učinily další krok k masovému rozšíření elektromobilů. S energetickými společnostmi Enel a Endesa podepsaly smlouvu o rozvoji produktů a služeb pro elektromobily.

Francouzsko-japonská aliance Renault-Nissan tento týden v pátek podepsala s italskou energetickou společností Enel a španělskou energetickou firmou Endesa memorandum o porozumění týkající se rozvoje infrastruktury pro vozidla s pohonem na elektřinu v několika regionech. Smlouva zahrnuje pět klíčových témat.

První náplní smlouvy je analýza technické integrace elektromobilů Renault-Nissan s dobíjecími stanicemi společnosti Enel. Druhým bodem spolupráce je analýza možností rozvoje integrovaných produktů a služeb pro majitele elektromobilů. Za třetí budou společnosti analyzovat různé dobíjecí technologie a služby, které s dobíjením souvisejí. Noví partneři dále budou studovat životní cyklus baterií včetně možného využití baterií pro akumulaci energie vyrobené z obnovitelných zdrojů. V neposlední řadě se budou společnosti podílet na přípravě pilotního projektu v ještě nespecifikovaných regionech v Itálii, Španělsku a Latinské Americe.

Automobilky Renault a Nissan patří v oblasti rozvoje elektromobilů a jejich masového rozšíření k aktivním hráčům. Renault má v plánu na trh v následujících dvou letech uvést kompletní řadu 4 elektromobilů: městský elektromobil Twizy Z.E. (nulové emise), kompaktní hatchback Zoe Z.E., rodinný sedan Fluence Z.E. a užitkový model Kangoo Z.E. Partnerská automobilka Nissan ještě tento rok na trh uvede svůj elektromobil Leaf, který se však celosvětového prodeje dočká až v roce 2012. Prodej vozu bude zahájen v Japonsku, následovat budou Spojené státy a vybrané evropské země.

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Re: Prukopnici a paraziti
Je rozdíl být slepý a zaslepený Ádo že. :yes:
Hale slyšíš ten rozdíl? Ahóóój-slepý, ahoj-zaslepený.
Avatar - T613
12. 4. 2010 07:18
Re: Prukopnici a paraziti
Colani je příliš neortodoxní, aby se ujal. Ale jeho návrhy náklaďáků vypadají excelentně ;-)
Ale nejvíc se mi stejně líbí jeho návrhy rámků brýlí :yes:
12. 4. 2010 06:40
Re: Prukopnici a paraziti
Vpodstate skoro vždy. Ja sa teším na dobu, keď sa skutočne uplatnia vízie Luigiho Colaniho alebo niektoré veci od Franca Sbarra... Žiaľ, sú to len malé samostatné jednotky, v dnešnom globálnom svete nie je ľahké uspieť.
Avatar - Ronault.
12. 4. 2010 01:02
Re: Prukopnici a paraziti
Ádo, jdi si zapnout svou černobílou televizi, zítra ráno vstaň a jeď do práce Trabantem, ať je vše tak, jak tě známe
11. 4. 2010 22:36
Re: Prukopnici a paraziti
daj svoju viziu na papier a mozno prerazis...az tak blede by som to nevidel i cez to, ze to nema napis tdi na kapote