Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat: 240 koní pro Leon Cupra. Už brzy

Tomáš Votruba
Diskuze (11)

Španělská automobilka Seat má brzy představit nejostřejší verzi Leona s označením Cupra. Pod kapotou bude známý přeplňovaný čtyřválec 2.0 TFSI, který v případě Cupry nabídne lákavých 240 koní.

Španělská automobilka Seat má brzy představit nejostřejší verzi Leona s označením Cupra. Premiéra se má odehrát za 15 dní na British International Motor Show v Londýně. Pod kapotou bude známý přeplňovaný čtyřválec 2.0 TFSI, který v případě Cupry nabídne lákavých 240 koní. Minulou generaci Leonu Cupra poháněl přeplňovaný čtyřválec 1.8T s výkonem 165 kW/225 koní. V případě verze Leon 4 Cupra (s pohonem všech kol) pak dokonce atmosferický šestiválec o objemu 2.8 s výkonem 150 kW/204 koní.

To, jestli bude nová Cupra čtyřkolka, zatím můžeme jen spekulovat. My sázíme spíše na klasický pohon předních kol. Hlavní konkurenti (Astra OPC, Focus ST) jsou taky předokolky. Seat Leon už více než rok jezdí také s přídomkem FR, který bychom mohli brát jako ekvivalent pro označení RS u Škodovky. Leon FR má pod kapotou přeplňovaný čtyřválec 2.0 TFSI (147 kW) z Golfu GTI nebo Octavie RS, alternativně pak vznětový turbodiesel 2.0 TDI s výkonem 125 kW. Oba motory jsou shodně v nabídce také pro Octavii RS.

Tomáš Votruba
Diskuze (11)