Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šesté BMW řady 7 odhaluje zadní svítilny, představí se 10. června (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Vlajková loď bavorské automobilky, nová sedmička, se světu ukáže již příští týden. BMW zatím nabízí první ochutnávku v podobě kratičkého videa.

Modrobílí nám svou horkou novinku odhalili (ne)oficiálně v dubnu, tedy zatím v podobě snímků zakamuflovaných prototypů. Pochopitelně jsme ji viděli už o něco dříve, takřka odkrytou na špionážních fotkách. Design, spíše evoluční než revoluční, tedy už překvapit nemůže. Promo video odhaluje částečně křivky exteriéru i luxusního interiéru.

Víme také to, že série 7 generace G11 (prodloužená verze dostane určitě kód G12) zhubla díky štědrému použití lehkých materiálů až 130 kg ve srovnání se současnou řadou. Původně se dokonce spekulovalo o 170 kilech. Přibírat na váze přece nešlo donekonečna. Skelet vozu je zčásti z uhlíkových kompozitů, respektive těmito vlákny vyztužených plastů. Strukturu oficiálně u BMW nazývají Carbon Core. Očekávejme také nejnovější generaci motorů TwinPower Turbo, vzduchový podvozek se samočinným udržováním a nastavováním světlé výšky. Vozy bude možné zaparkovat pomocí dálkového ovládání a palubní systém iDrive nabídne kromě tradičního kolečka konečně také dotykovou obrazovku.

Nová sedmička má laserová přední světla, což ukazuje i kratičký film, který představuje verzi 750 Li. Ta zadní zase protíná chromovaná lišta. Tvarem písmene L vyznávají klasiku, poprvé je zavedla už série E32 v roce 1986. Ztratil je pouze experiment Chrise Bangla E65/66, navíc jen do faceliftu, který extrémní a ne zrovna povedený design trochu umírnil.

Na skutečné odhalení šesté generace sedmé série z Bavorska se ale stejně těšíme, dojde k němu už 10. června. Tehdy se také dozvíme podrobnosti o motorech a rozměrech včetně všech čísel. O luxusu na palubě a nejmodernějších asistenčních systémech nemůže být pochyb.

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Avatar - praděda7
2. 6. 2015 21:55
Re: BMW 7
Hledal jsem na netu a objevil tuto věc. Někdo má s tímto zkušenosti? :-! [odkaz]
Avatar - boost.
2. 6. 2015 15:40
Re: BMW 7
Zrovna dneska jsem se utvrdil v tom, že nevětranou kůži už ne...

... Ale když ona ta béžová vypadá tak pěkně. >:D
2. 6. 2015 15:29
Re: BMW 7
Tak ono se to časem samo přepne na tu jedničku ;-)
2. 6. 2015 15:09
Re: BMW 7
Já bych si bez toho zase kůži nekoupil. Větrám na první stupeň a příjemný.
2. 6. 2015 14:58
Re: BMW 7
tak to teda závidím, že to sneseš. U mně by z toho byl brzo zánět ledvin.