Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda: Příští Octavia nebo nová Felicia?

Ondřej Láník
Diskuze (56)
Snímky pořízené přímo v Technologickém centru pravděpodobně ukazují příští model nižší střední třídy.

Na včerejším dni otevřených dveří jsme viděli nejen to, jak se nová auta vyvíjejí a zkouší, ale i jeden tajemný prototyp, který zřejmě někdo zapomněl před novináři ukrýt.

Karoserie auta velikosti Octavie byla sice zahalená pod zelenou plachtou, ale obrysy zádě jsou tak charakteristické, že není pochyb o tom, že před námi je některý z nových modelů.

Z tvarů by se dalo odvodit, že půjde buď o vůz s výklopnou zádí (jako Octavia), ale vyloučena není ani varianta sedan.

Holá karoserie pod plachtou na podvalníku byla umístěna v laboratoři životnostních zkoušek. Na bocích je patrný výrazný prolis, který končí štíhlou linkou s nízkými světly na zádi.

Střecha nového modelu navazuje na oblast zadního skla plynuleji než u současné Octavie a zdá se, že i samotná zadní partie bude elegantnější, než u jakékoliv aktuální modelové řady Škody.

V Technologickém centru Škody Auto finišují přípravy hned několika nových aut. Už v příštím roce by měla v Bratislavě začít výroba minivozu, který bude nabízen nejprve pod značkou Volkswagen, ale později se bude prodávat i se znakem Škody. Auto menší než současná Fabia bude konkurovat vozům vyráběným v Kolíně.

Ještě zajímavější je ale budoucnost mezery, kterou automobilka vidí mezi Fabií a Octavií. Zaplnit by ji měl nový levný model, který je znám pod interním označením A-entry. Jedním z možných názvů pro tuto novinku je osvědčené jméno Felicia. Na trh by se Felicia měla dostat v roce 2012.

V plánech Škody je i zcela nová Octavia. Tu ale asi neuvidíme dříve než v roce 2013.

Jestli se do výroby dostane i Superb Scout není jisté.

Ondřej Láník
Diskuze (56)
19. 12. 2010 01:17
co vidíme na snímcích?
UFO, a nebo mozná taky h...
Tomu rikam clanek o... (no, o tom ufu ne) >:D
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
16. 12. 2010 17:55
Re: ŠIROKÁ ŠKODA
Avatar - white label
16. 12. 2010 15:38
Re: Člun
Vidím, že jsi slušně vychovaný (taky ti přeju hezký den), což tě šlechtí (bez ironie).
Netuším kdes přišel na to, že si tu někdo myslí, že někoho nutíš sdílet tvůj názor, navíc dokonce "za každou cenu"? :-O
Co máš, nebo naopak nemáš, zapotřebí tady psát, je tvoje věc, když to píšeš, tak ti do toho nikdo nekecá. Jen musíš počítat s tím, že je to diskuse a podle toho, jak a co napíšeš, můžou vypadat i případné reakce na to. Na svůj včerejší příspěvek z 13:48 jsi dostal dvě (plus jednu) reakce se shodným, věcným argumenetem, že tady žádná diskuse o "skvělých parametrech VW" zatím vůbec nebyla... a tím pádem s tím tady "prudíš" docela zbytečně. Pokud jsi měl potřebu na to reagovat, mohl jsi sem dát odkaz na nějakou předchozí diskusi v tomto duchu, nebo přiznat, že si jen tak střílel do vzduchu... Takže pokud ti opravdu vadí podobně nesouhlasné reakce na tvůj příspěvek, pak je buď vůbec nečti, nebo o nich přemýšlej, ještě než napíšeš něco, co je nepřímo vyvolá..., nebo zkus ověřený nadhled, znáš to, když nejde o život... ;-)
16. 12. 2010 15:10
Re: ŠIROKÁ ŠKODA
Délka 2 metry? Malé podběhy? Nechci se do tebe prázdně navážet, jak to tu většina dělá, ale tohle je docela špatný odhad :-) Jináč já dělám ve škodovce, viděl sem a zároveň můžu potvrdit že jde o octavii, ale pšššt, je to jen mezi námi >:D
16. 12. 2010 14:41
Re: Člun
Tak ještě jednou pro méně chápavé...toto je (snad ještě, i když to tak mnohdy nevypadá) diskuse o autech, tak si občas dovolím sem napsat svůj názor či zkušenost a rozhodně nikoho nenutím sdílet můj názor za každou cenu. Opravdu nemám zapotřebí někoho jiného bezdůvodně zde chytat za slovo a rýpat do jeho osobnosti, kterou koneckonců stejně znám zase jen z momentálního příspěvku - čili vlastně vůbec. Myslím si, že na léčení mindráků jsou jiná diskusní fóra. Jinými slovy, problém s Vámi nemám, protože Vás neznám a ani poznat nehodlám. Toť vše, co k Vám, respektive k Vašim výlevům, mám. Ještě jednou hezký den.