Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda pozměňuje elektromobilní plány. Známe první detaily!

David Bureš
Diskuze (70)
Blížící se expanzi elektromobilů mladoboleslavské značky nakonec zahájí miniaturní Citigo. Využije techniku z vylepšeného Volkswagenu e-Up!.

Koncern Volkswagen Group chystá v následujících letech mohutnou expanzi v oblasti elektromobilů, když do roku 2025 mají jeho značky uvést na trh 80 aut s elektrickým pohonem. Mezi nimi budou i ta od značky Škoda, která své elektrické plány na poslední chvíli pozměnila. Elektrickou expanzi totiž nezahájí SUV, jak se dosud říkalo, ale minivozem.

Škoda totiž nakonec přece jen postaví elektrickou variantu modelu Citigo, tedy bratra Volkswagenu e-Up! a chystaného elektrického Mii, zatím představeného ve formě prototypu e-Mii. Dosud z automobilky zaznívaly zprávy, že elektrické Citigo nepřijde, výrobce v něm neviděl takový prodejní potenciál. Jenže kvůli nastupujícím přísnějším emisním normám se auto s nulovými lokálními emisemi bude mladoboleslavské značce hodit. Už jen kvůli snížení flotilových emisí.

A navíc i s těmi prodeji by to nakonec nemuselo být tak zlé. Citigo by totiž mělo využít techniku z připravovaného vylepšeného e-upu!, která má zvýšit dojezd z dnešních 160 km na 300 km, což u tohoto typu vozu není vůbec špatné. „Myslím si, že je to pro naše klienty už přijatelný dojezd,“ říká Alain Favey, člen představenstva Škody Auto zodpovědný za oblast prodeje a marketingu.

Podle jeho slov se elektrický minivůz bude jmenovat Citigo E nebo Citigo-e, do prodeje vstoupí ještě před koncem roku 2019. Připravované elektrické SUV s platformou MEB přitom dorazí až rok poté, chystáno je pro rok 2020.

Právě využití elektrického pohonu s přijatelným dojezdem by mohla být jedna z budoucích cest koncernového tria minivozů. O trojici vyráběné v Bratislavě se často říká, že se nástupců už nedočká, minimálně Citigo a Mii to mají hodně nahnuté. Jednoduše řečeno nejsou jejich prodeje takové, jaké koncern očekával. Nyní se ale začíná řešit, zda je do budoucna nenabídnout výhradně ve formě elektromobilů, což by v nastupující elektrické éře mohlo dávat smysl. Tak se nechme překvapit...

David Bureš
Diskuze (70)
Avatar - praděda7
22. 3. 2018 09:37
Re: Jinak řečeno
Zdá se, že máš málo práce. Bude tě muset udat.......... ;-)
Avatar - Emel
22. 3. 2018 07:56
Re: Jinak řečeno
Tak já ti dám něco na protiúčet... desátky se platily - shoda podmětu s přísudkem, protože jsou desátky mužské neživotné, musí být ve slovesu na konci y. Mohlo by se ti to ve tvé funkci kádrováka hodit.
Avatar - white label
22. 3. 2018 00:20
Re: Jinak řečeno
Že ty si dneska vynechal prášky na tlak... 8-s :-|
21. 3. 2018 22:51
Re: Elektromobilita
Pánboh zaplať, slušná čiastka.
21. 3. 2018 22:51
Re: Elektromobilita
Výnimka potvrdzujúca pravidlo?Akú veľkú nádrž má doma?
Ja som tým chcel povedať len toľko, že auto na elektrinu (pokiaľ bude cenovo dostupné, samozrejme), je šikovnejšie a využiteľné pre väčšiu skupinu ľudí ako CNG, nič iné. ;-)