Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na sporťák Toyoty si ještě nějaký čas počkáme. Jisté není ani jméno Supra

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Jen něco málo přes měsíc zbývá do startu detroitského autosalonu. Severoamerické zastoupení Toyoty ale bohužel potvrdilo, že novou Supru tu budeme vyhlížet marně.

Fanoušci japonské automobilky s napětím vyhlíží příjezd nového sporťáku navazujícího na legendární Supru. Projekt vzniká ve spolupráci s BMW, které na totožných technických základech připravilo roadster Z4, jehož koncept již spatřil světlo světa.

Nejprve se spekulovalo o světové premiéře v Tokiu, což nakonec neklaplo. Dalším záchytným bodem byl autosalon v Los Angeles, ale ani zde se připravovaná novinka neobjevila. Mnozí doufali, že se konečně dočkají počátkem příštího roku při show v Detroitu. Přichází ale další zklamání. Šéf Toyoty pro Severní Ameriku Jack Hollis uvedl, že specifikace vozu stále nejsou dokončeny, tudíž je debut v největším městě Michiganu vyloučen.

A aby toho nebylo málo, prozradil ještě jednu zajímavost. Zatímco celý svět žil v domnění, že nový model ponese ikonický název Supra, Hollis všechny znejistil. „Existují názvy, které by mohly být ještě lepší,“ uvedl, ale více už neprozradil. Z dřívějška víme také to, že novinka nemusí být nutně prezentována jako Toyota, ale možná půjde o vlajkový projekt výkonnostního odvětví Gazoo.

Veřejným tajemstvím je příprava hybridního provedení, které doplní nabídku motorů se čtyřmi nebo šesti válce ve výkonnostním rozpětí od 243 do 328 koňských sil. Stále častější jsou taktéž spekulace o čtyřsetkoňovém provedení párovaném s manuální převodovkou. Uvidíme, snad se novinky dočkáme příští rok na jednom z velkých evropských autosalonů.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
10. 12. 2017 13:20
GT 3
....no staci sa pozriet trochu nizsie a je tu GT3....ktora je, bola a bude...ked toto davno ujde do zabudnutia.. >:D :yes: