Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Lexus LF-A na Nürburgringu

Ondřej Láník
Diskuze (22)
Nové sportovní kupé se už prohání na Nürburgringu. Desetiválec s pěti sty koňmi má své kořeny v ne právě úspěšných motorech F1, ale kult silných japonských vozů bude novým Lexusem ještě před příchodem nové Hondy NSX nebo Nissanu GT-R náležitě přiživen.

Oficiální premiéra bude buď už na frankfurtské automobilové přehlídce v polovině září, nebo pravděpodobněji až na autosalonu v Tokiu. Sériový Lexus LF-A se nebude příliš lišit od studie, zachováno zřejmě bude také kódované jméno. Automobil bude mít klasické uspořádání s motorem uloženým podélně vpředu a pohonem zadních kol, což prý je základ pro mimořádně dobré rozložení hmotnosti na nápravy, nízko položené těžiště a minimální moment setrvačnosti kolem svislé osy vozu.

Dramatické tvary jsou ještě částečně pod maskovacími povrchovými díly, ale už nyní je zřejmé, že vzadu bude netypická trojice koncovek výfuku umístěná uprostřed a zadní elektricky výsuvné přítlačné křídlo. V plánech Japonců je prý také otevřené kupé s pevnou skládací střechou, s nímž by bylo pak možné oslovit zákazníky Mercedesů SL, osmiválcových Ferrari nebo Aston Martinů DB9.

Ondřej Láník
Diskuze (22)
Avatar - 125S
25. 6. 2007 16:46
Nádechy?
Opravdu to bude mít motor v předu? Má to nějak moc nádechu a výdechů v zadní části... ;-)
Avatar - Falco
24. 6. 2007 22:05
Re: :))
Jo, jo, máš pravdu Lexus je jiný kafčo....[odkaz]
Avatar - Ghostyx
24. 6. 2007 16:44
Re: nekoupím
Souhlas... :yes: Krome GT-R, 430, Gallarda, Carrery, RS8 a M6 by urcite LF-A byl jednim z horkych favoritu daneho vyberu... ;-)
24. 6. 2007 13:45
Re: :))
tumeri existuji v kazde cenove kategorii..je to jedno jestli maji fabcu nebo bentleye.
Avatar - da_b0mb
24. 6. 2007 12:10
Re: nekoupím
Kdybych mel prachy, tak mi z toho vyberu praskne hlava...fakt bych nevedel po cem sahnout! Jeste ze to neresim >:D