Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz GLK - menší bratr GL a ML

Ondřej Láník
Diskuze (3)
První prototyp nového Mercedesu GLK vyrazil na silnice. Zatím nevypadá nic moc, ale to je tím, že premiéra se uskuteční až za hodně dlouhou dobu. Konkurenční BMW X3 a Audi Q5 tak budou mít dost času na přípravu a upevnění svých tržních pozic...

Na první pohled vypadá prototyp jako maskované GL, ale ve skutečnosti je to auto podstatně menší. Písmeno K v názvu značí německé slovo kurz nebo-li krátký. I když to má vypadat, že jde o zkrácenou verzi třídy GL, technický základ má nové SUV v Mercedesu třídy C, který se na trh dostane již v příštím roce. Nápravy, motory a pohon všech kol 4Matic je z větší části převzat bez větších změn. Vnější design se ale bude blížit svému většímu vzoru.

Pohon zadních nebo všech kol budou zajišťovat čtyřválcové a šestiválcové motory, jako vrchol řady by se mohl později objevit model GLK 55 AMG. Všechny běžné motorizace budou v nabídce se sedmistupňovou automatickou převodovkou 7G-Tronic

Premiéru můžeme očekávat nejdříve na IAA ve Frankfurtu příští rok na podzim nebo možná až v Ženevě v roce 2008. Výroba bude probíhat v německých Brémách v počtu 40 tisíc vozů ročně, cena by měla být na úrovni konkurentů, tj. základní model kolem 35 tisíc Euro.

Ondřej Láník
Diskuze (3)
6. 11. 2006 14:36
malý suv
tak koukám v třídě "malý" suv bude brzy hooodně nabit .. x3, rav4, novej freelander .. no bude to jistě zajmavý soubouj .. jsem zvědav esi mb vydrží tak líbivý styl jako má teď třeba u ml a gl :yes: