Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Nový Renault Scénic poprvé zachycen

David Bureš
Diskuze (20)
Čtvrtá generace Renaultu Scénic se svým provedením přiblíží crossoverům. Design naváže na poslední modely značky.

Renault letos odhalil podobu tří důležitých novinek – crossoveru Kadjar, kompaktního hatchbacku Mégane a modelu střední třídy Talisman. V příštím roce čeká obměna další z důležitých vozů francouzské značky, MPV Scénic. Auto by se světu mělo poprvé představit v březnu 2016 na ženevském autosalonu.

Prototyp nové generace velkoprostorového Renaultu byl vůbec poprvé zachycen v pohybu, a to na přiloženém videu. Přestože jeho autor si není jist, o jaký automobil se jedná, my máme jasno – pod kamufláží se skrývá nový Scénic. Naznačuje to silueta auta, velikost i mohutný znak na přídi, který dokazuje, že se jedná o zástupce značky Renault.

Zvýšená karoserie potvrzuje, že se Scénic podobně jako velký Espace stane spíše crossoverem než typickým MPV. Šéfdesignér značky Laurens van den Acker se už dříve nechal slyšet, že tento krok je nutný kvůli měnícím se preferencím zákazníků.

Nabídka motorů bude vycházet z těch pro Mégane, obě auta budou sdílet i platformu CMF. To znamená použití přeplňované benzinové dvanáctistovky nebo turbodieselů o objemu 1,5 a 1,6litru. K dispozici by měla být také elektrická verze, která by na trh měla vstoupit v roce 2018. Spekuluje se též o příchodu hybridu.

Nová generace Renaultu Scénic bude v pořadí již čtvrtá, ta první se v roce 1996 začala prodávat jako Mégane Scénic. Současné provedení je pak na trhu od roku 2009, mezitím prošlo dvěma modernizacemi. Pro francouzského výrobce se jedná o důležitý model, Scénic je totiž nejprodávanějším MPV na evropských trzích. Navzdory klesajícímu zájmu o velkoprostorová auta navíc jeho prodeje v prvním pololetí roku meziročně mírně vzrostly.

David Bureš
Diskuze (20)
11. 11. 2015 12:17
Re: Král přichází
Akurát, že tí francúzsky králi boli figúrky.
;-)
Avatar - MadPete
11. 11. 2015 10:30
Kříženec doufám ne!
Doufám, že zůstane poctivým hranatým MPV s velkou vzdušnou kabinou a praktickými vychytávkami. Ještě šoupačky vzadu by bodly, ale ty už krom užitkáčů nečekám. Bojím se, že nakonec takovým zůstane jen Touran v základu za půl mega a s emisními cookies pod kapotou. Boubelaté křížence s obrovskými koly a malými okny nepotřebuju, nejezdím kajtovat do stepi.
Avatar - Jaros71
11. 11. 2015 00:25
Re: Crossover?
Možná bude mít pár plastů kolem kol..tzv.cross verze bez 4*4 je jen na lepší image.
Jinak pokud nebude mít vyšší světlou výšku a pohon 4*4..smůla..není to crossover.
Avatar - Jaros71
11. 11. 2015 00:23
Re: RENAULT !
>:D
Avatar - pumpkin
10. 11. 2015 22:06
Re: pôjde o MPV
Áno a menšou alternatívou k MPV Scénicu bude Grand Captur, už ho tiež testujú.