Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stadler: Audi v pátek oznámí vysoký nárůst ziskovosti

Dan Vořechovský
Diskuze (9)
Audi tento rok zřejmě dosáhne nového prodejního rekordu. Podle šéfa Audi letos prodeje výrazně překonají hranici 1 milionu vozů.

Výkonný ředitel Audi Rupert Stadler v pondělí u příležitosti prezentace nového liftbacku A7 prozradil, že německý výrobce luxusních vozů Audi AG v pátek oznámí „velmi výrazný“ meziroční nárůst zisku za druhé čtvrtletí tohoto kalendářního roku. Hlavním důvodem byly dobré prodeje vozů v uvedeném období. Automobilka také v pátek oznámí konkrétní výhled prodeje na celý tento rok, předběžně však Stadler uvedl, že Audi tento rok výrazně překoná hranici 1 milionu prodaných vozů. V prvním pololetí tohoto roku prodalo Audi celosvětově téměř 555 tisíc vozů, což znamenalo meziroční růst o 19 procent.

K pětidveřovému liftbacku A7 Stadler mimo jiné uvedl (podrobné informace o tomto vozu naleznete v našich článcích Audi A7 Sportback: Oficiální fotografie a technická data a Audi A7 Sportback: První statické dojmy), že cena vozu bude začínat na 51 700 eurech (v přepočtu zhruba 1,3 mil. Kč, v České republice bude cena začínat na 1.331.200 korunách). Audi předpokládá, že mezi klíčové trhy pro tento model budou patřit Německo, Spojené státy, Velká Británie a Čína. Během celého výrobního cyklu tohoto vozu, který činí zhruba 7 let, Audi očekává prodeje kolem 200 tisíc vozů.

Audi má letošní rok ambici dosáhnout nového prodejního rekordu. Ten dosavadní byl stanoven v roce 2008, kdy automobilka prodala 1 003 400 vozů. V loňském roce však prodeje znovu klesly pod hranici jednoho milionu vozů. Podle Stadlera by Audi mohlo hranice 1,5 milionu prodaných vozů dosáhnout dříve než v roce 2015, jak si automobilka vytyčila.

Dan Vořechovský
Diskuze (9)
Avatar - Falco
28. 7. 2010 20:56
Re: AUDI AG
Může, ale nemusí
Avatar - Falco
28. 7. 2010 20:55
Re: AUDI AG
;-) :yes:
Avatar - Falco
28. 7. 2010 20:55
Re: AUDI AG
Ovládne, tedy prodá nejvíce automobilů.. Když se podívám na současnou nabídku, nic nesplnitelného.
Avatar - Slavek-TDM
28. 7. 2010 09:50
Re: AUDI AG
Jako se to zrejme stane Porsche pod vedeni VW. Bohuzel. Cisla budou vysoka, exkluzivita mala.
28. 7. 2010 08:34
Re: AUDI AG
Neřekl bych, že ovládne, ale použil bych spíše formulaci, že bude čím dál tím méně vnímáno jako automobilka, která tam nepatří. Jinak řečeno, jeho pozice v tomto segmentu bude stále silnější.
Výhodu (pro trh, zákazníky a také auto-nadšence) vidím v tom, že se musí hodně snažit díky čemuž vznikají modely jako R8, RS5 atd., které takové BMW dělat "nemusí", neboť jeho postavení je pevněji zakořeněné.