Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru BRZ tS opět přijíždí místo očekávaného STI

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Subaru odhaluje ostřejší verzi svého kupé BRZ a opět sahá po označení tS namísto STI, na nějž se těšili všichni příznivci značky. Ty pak nepotěší ani skutečnost, že se jedná o limitovanou edici.

Subaru navnadilo veřejnost na ostré sportovní kupé již v roce 2011, když na autosalonu v Los Angeles představilo koncept BRZ STI, který dělal předskokana mírnějšímu sériovému provedení.

V produkční podobě se pak ostřejší provedení tohoto modelu objevilo až v roce 2013 jako BRZ tS pro japonský trh, zatímco do Evropy mířilo jen standardní provedení. Na lepší časy se začalo blýskat o dva roky později, když byl na autosalonu v New Yorku představen koncept BRZ STI Performance. Nakonec ani ten nedorazil.

Subaru místo ostřejšího provedení představilo v loňském roce model BRZ v omlazené podobě. Letos pak na modernizaci navazuje ostřejší verze, která ovšem opět nenese označení STI, ale již dříve použitou zkratku tS.

Nové Subaru BRZ tS se představuje prostřednictvím oficiálních materiálů, které zveřejnila společnost Subaru of America, Inc., což naznačuje pro jaký trh je tato novinka určena.

Kupé se v rámci svého přiostření dočkalo úprav aerodynamiky. Díky novým prvkům v oblasti spodní hrany předního nárazníku, prahů i zadního nárazníku a manuálně stavitelného přítlačného křídla z uhlíkových vláken na zádi má generovat vyšší aerodynamický přítlak.

Největší změny se odehrály na podvozku. Ten se u verze tS může pochlubit novými pružinami i tlumiči značky Sachs a rovněž novými stabilizátory. Standardem jsou pak 18palcová kola STI obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport 4 o rozměrech 215/40 R18.

Poslední odlišnosti od standardního provedení se pak mají týkat interiéru, v němž je čalounění kombinující černou kůži s Alcantarou a prvky v kontrastní červené barvě. Pro karoserii modelu BRZ jsou pak určeny tři odstíny laků v podobě modré, černé a perleťové bílé.

Subaru BRZ tS má v letošním roce vzniknout v sérii limitované na 500 exemplářů, určených pro severoamerický trh, kde se má jejich prodej rozběhnout až v prvním čtvrtletí příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)