Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW 2 Active Tourer a krásná Karolína Kurková

David Bureš
Diskuze (48)
Česká krasavice Karolína Kurková se letos stala tváří BMW. Nyní pomáhá propagovat nový model 2 Active Tourer.

BMW letos vstoupilo do nového segmentu, když začalo nabízet své první MPV, model 2 Active Tourer. Pro mnichovskou automobilku netradiční vůz pomáhá propagovat i česká topmodelka Karolina Kurková.

Kurková si novou velkoprostorovou dvojku vyzkoušela i na závodním okruhu. Co se týče aut, tak sama tvrdí, že vyžaduje něco praktického, bezpečného a stylového. Právě tyto charakteristiky podle ní nové BMW spojuje.

Rodačka z Pardubic v přiloženém videu přiznává, že dlouhá léta neměla řidičský průkaz. Automobil podle svých slov dlouho nepotřebovala, protože hodně cestovala letadlem a pohybovala se v neznámých městech, kde raději chodila pěšky. Po narození syna Tobiase se ale situace změnila a Kurková nyní už řídí.

BMW 2 Active Tourer je aktuálně nabízeno se třemi agregáty. Zážehové zastupují 1,5litrový tříválec 218i (100 kW) a dvoulitrový čtyřválec 225i (170 kW), vznětové pak dvoulitr 218d (110 kW). Už tento měsíc bude nabídka rozšířena o další tři jednotky – patnáctistovku 216d (85 kW) a dva dvoulitry – 220i (141 kW) a 220d (140 kW). Motory 225i a 220d budou nově dostupné i s pohonem všech kol.

Do budoucna automobilka pracuje i na prodloužené verzi 2 Active Tourer s třemi řadami sedadel. Ta bude proti výchozímu modelu asi o 26 centimetrů delší.

David Bureš
Diskuze (48)
3. 11. 2014 09:33
Re: ŠPATNEJ VTIP HEJ ??
Podle fotek můžeme soudit akotát design a ten jen je OK (i u francouzů) a nemám problém říct že u němců jsou interiery hodnotnější - to už jsem ale řekl.
Co se týče BMW 2 AT tak jsem toho v něm najezdil asi tolik co ty - tedy nic (pokud se mýlím a už jsi s ním jel tak se omlouvám).
Zmiňoval jsi, kvalitu, infotaiment, motory, podvozek. V infotaimentu je premiova konkurence dál, ale to je tak vše. Ale myslím že auto se pořizuje z jiných důvodů než listovat palubákem, i když chápu že pro hračičky je to minimálně zezačátku zábava.
Navíc můj přísvěvek byl o tom, kdo ti toto MPV koupí, ato trvám na tom že je to volba hlavně pro snoby, protože jestli stojí o 50% více, tak rozumem je to neobhajitelné.
Roznodně si to nekupuje ten kdo se o auta zajímá a klade důraz na ony motory podvozek a kvalitu infotaimentu.
Avatar - fOE
3. 11. 2014 09:01
Re: ŠPATNEJ VTIP HEJ ??
Takze soudis z fotek, ok.
3. 11. 2014 07:11
Re: ŠPATNEJ VTIP HEJ ??
Podívej, kategorie MPV je mi naprosto cizí, ale kvalitu v původním smyslu dokazuje spolehlivost, a že mezi automobilkami se rozdíly stírají je známý fakt - dnes už není vyjímka že francouzské aute ve své třídě ve statistikách předběhne německé auto. O kvalitách motoru - stejný případ jak v předchozí větě. Zvláště když už BMW sdílí motory s Citroenem a Mercedes používá diesely od Renaultu - zrovna ve zmíněné třídě B onen diesel z Renaultu je. Takže kde je kvalita a premiovost..
Snad jen v tom že oni dva němci ti nabídnou volbu výkoného benzinu, což francouzi ne. Ovšem drtivá většina zákazníků BMW A MB stejně hrábne po dieselu. Ale ano, ona možnost tu je..
Jinak MPV by měla být (alespoň dle mého názoru) o prostoru a variabilitě. A tady si u premie připlatíš za to co ti francouzi dají automaticky(viz posuvné sedačky). Takže tě prémiová automobilka akorát tak premiově podojí.
Takže jediné co z oné premiovosti zbyde jsou pohlednější materiály v interieru a vzhled interieru jako takový a onen tebou zmiňovaný infotaiment.
Avatar - fOE
2. 11. 2014 21:26
Re: ŠPATNEJ VTIP HEJ ??
A to je vysledek nejakeho dalekeho skoumani BMW 2 AT a MB B vs. francouzka konkurence, vcetne kvality infotainmentu, podvozku, prevodovek a motoru? Ze jde jen o snobsky pocin a zadna pridana hodnoa nahore zminenych proti konkurenci neni?
Pokud ano klidne se rozepis, rad si to prectu.
Avatar - _Karel_
2. 11. 2014 20:23
Re: kde jsou
Základní výbava.A už zalez, stěrači.