Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Když řídí Damon Hill, je spolujezdci špatně od žaludku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Skutečnost, že jste motoristický novinář, ještě neznamená, že máte dostatečně silný žaludek na ostrou jízdu vedle bývalého šampióna Formule 1.

Pro řadu fanoušků je svezení s jezdcem takového formátu jakým je Damon Hill nesplnitelným snem. Většina z nich má před sebou pouze vidinu úžasné rychlosti a v uších jim zní zvuk motoru ve vysokých otáčkách.

Jen málokdo si uvědomí, že to nemusí být až tak příjemný zážitek. Budete vystaveni rychlým změnám směru, prudkému brzdění při nájezdu do zatáček a naopak silné akceleraci při výjezdu z nich. Sem tam se přidá i nějaký ten skok a nemusíte být ani slabší povahy a vaše netrénované vnitřnosti se postarají nejprve o elegantní změnu barvy vaší pokožky, kterou následně doplní větší či menší nevolnost.

Vyvrcholením pak nemusí být neodolatelná touha po opakování jízdy, ale nedůstojné rozloučení s obsahem svého žaludku. Ti, kteří tuto nepříjemnou zkušenost zažili na vlastní kůži, vědí, jak se cítil britský motoristický novinář, který poněkud neuváženě vyrazil na projížďku s Damonem Hillem v Mercedesu SL 55 AMG řady R230.

Damon Hill jako jediný syn mistra světa ve Formuli 1 získal rovněž mistrovský titul. Tento britský jezdec narozený v roce 1960 byl ve Formuli 1 aktivní v letech 1992 až 1999 a svůj titul získal v roce 1996 s monopostem stáje Williams FW18.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
4. 4. 2012 17:47
Re: Má to chlapec v ruce
ty co si za vola, keby si aspon teda dal ty nieco aktualne, ked uz bezducho kritizujes....
4. 4. 2012 09:34
Vtipné...
Mně se především líbil rozdíl v chování a výrazu obou....kdyby každého snímala jedna kamera...nikdo by asi neřekl že seděli ve stejný okamžik v jednom autě...zatímco jeden si jede právě pro rohlíky k snídani - řídí jednou rukou, má ležerně pokrčenou nohu jako 18-ti letý profík a ještě se dívá na svého spolujezdce, druhý se tváří jak kdyby právě absolvoval akrobatický let v F-16
4. 4. 2012 08:39
Re: video stare jak nostradamus
jj Hill je frajer, ale ten novinář je teda pěkně měkkej. Nejel s ním zas tak divoce. To snad musel něco špatnýho sníst.
Avatar - Pekelná Micinka
3. 4. 2012 23:57
Jsem světový
To se mi stalo taky... tedy nebylo to na dráze, ale na magistrále. A nutno dodat, že tomu předcházela neuvážená "konzumace" mnoha cigaret za krátké časové období. 8-s
Avatar - kopamt
3. 4. 2012 23:11
Re: Má to chlapec v ruce
Nie je to fakt zle,
ale nebolo by nieco aktualnejsie?

YouTube Odovzdané používateľom medward96 dňa 21.03.2009 1 484 596 počet prehratí

TEST DRIVE Damon Hill makes journalist sick on test drive