Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen hledá brigádníky, potřebuje zvýšit výrobu Golfu

Diskuze (15)
Pracovníky továrny ve Wolfsburgu čeká třítýdenní dovolená, Volkswagen ale potřebuje reagovat na vysokou poptávku po novém Golfu.

S novým Golfem se Volkswagen trefil do černého. V době, kdy je veřejným tajemstvím nevytížená kapacita továren na automobily, se německý koncern snaží najít cesty, jak zvýšit produkci svého bestselleru. Hlavní závod ve Wolfsburgu čeká v červenci tradiční třítýdenní dovolená, automobilka by ale výrobu nejraději nepřerušovala.

Zastavení linky je naplánováno na období od 15. července do 2. srpna. S tím už Volkswagen nic nenadělá, zaměstnanci mají určený termín dovolené dlouho dopředu. Automobilka proto chce najmout brigádníky, jak potvrdil její mluvčí pro lokální německý list Braunschweiger Zeitung. Volkswagen ve Wolfsburgu hledá pracovníky pro jednu až dvě směny, s předpokládanou denní produkcí jedné směny ve výši 300 kusů. V ideálním případě by se tak letos mohlo vyrobit až o nějakých 10 tisíc Golfů více, než bylo původně plánováno.

Celkem pro Volkswagen AG ve Wolfsburgu pracuje 50 tisíc lidí, víc než polovina z 98 tisíc zaměstnanců VW. Vedle Golfů se zde vyrábí i modely Golf Plus, Touran, Tiguan a karosářské díly. Co do počtu zaměstnanců se jedná o největší továrnu celého koncernu, pro srovnání v Mladé Boleslavi Škoda zaměstnává 21 tisíc pracovníků. Golfy se dále vyrábí ve východním Německu v Chemnitz a v čínském Changchunu (jen pro tamní trh), kombi Golf Variant se dováží z mexické Puebly.

Diskuze (15)
27. 6. 2013 10:48
Re: logický krok
Já jsme si dost jistej, že tomu Vabis rozumí. Nakonec to není poprvé, co to tady dokázal a způsob, jak vymázl hjundétrotla s jeho placenou propagací u článku o "nejlepším" zaměstnavateli do pěti tisíc u nás byl přímo excelentní... :-)
26. 6. 2013 11:50
Re: Kvalita
I URNA má odbory.
Avatar - Invert
26. 6. 2013 06:19
Re: GTI
Nehlásil, vždyť Golfa GTI by mu nedovolili ;-)
25. 6. 2013 22:28
Re: logický krok
Zní to, jako by jste si tím prošel. Mám pár dokumentů shlédnutých k tomuto tématu, ale musím uznat, že jste to shrnul luxusně. Klobouk dolů.

:yes: :yes: :yes:
Avatar - JDM
25. 6. 2013 20:10
GTI
myslíte že GTI se hlásil na brigádu?? >:D