Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen uvádí doplňky pro modernizované Polo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rozsáhlá nabídka prvků, připravených zvýšit atraktivitu i praktičnost malého německého hatchbacku, nastupuje krátce po vstupu faceliftovaného Pola na trh.

Ve své aktuální generaci měl Volkswagen Polo premiéru na ženevském autosalonu v roce 2009 a letos se na stejném místě představil v decentně modernizované podobě s novými motory a rozšířenou nabídkou výbavy.

Pokud některým zákazníkům nebudou stačit standardní výbavové linie spolu s příplatkovými prvky v ceníku, pak mohou sáhnout po rozsáhlém katalogu doplňků. Ten na téměř padesáti stránkách nabízí sportovnější styl pro exteriér i interiér, multimediální systémy, zařízení zvyšující přepravní kapacitu pro nejrůznější typy zavazadel a nechybí ani stylová zavazadla.

V případě karosářských dílů patří k nejzajímavějším spoiler nad zadním oknem, který lze kombinovat s ozdobnou a zároveň ochrannou chromovanou lištou umístěnou na spodní hranu pátých dveří. Sportovnější styl zadním partiím Pola může dodat i koncovka výfuku z nerezové oceli.

Litá kola pro Polo nabízí Volkswagen v sedmi různých provedeních s průměry od 15 do 17 palců. Vedle nových disků z lehkých slitin jsou v nabídce i ochranné plastové kryty plechových kol o průměru 14 a 15 palců.

V nabídce nechybí ani stylové detaily od krytů ventilků se znakem Volkswagen přes kryty vnějších i vnitřních zpětných zrcátek se vzhledem uhlíkových vláken a prahové lišty z nerezové oceli až po sady sportovních pedálů z kartáčované oceli.

Audio systém z nabídky standardního ceníku lze doplnit o zvukový systém Plug & Play, který tvoří zesilovač s integrovaným digitálním zvukovým procesorem o celkovém výkonu 300 Watt sinus / 480 Watt hudba a s výkonným subwooferem umístěným v prostoru pro rezervní kolo.

Praktičnost Pola pak mohou zvyšovat střešní nosiče, které vedle tradičních jízdních kol, lyží a snowboardů mohou nést i kajaky nebo surfová prkna. Samozřejmostí jsou střešní boxy, z nichž nejzajímavějším je Urban Loader, jehož objem lze jednoduchým zvětšením jeho výšky zvětšit z 300 na 500 litrů.

Pro příznivce jízdy na jízdním kole jsou připraveny i nosiče upevňované na hlavu tažného zařízení, umožňující přístup do zavazadlového prostoru a komfortnější nakládání kol. Podlahu zavazadelníku lze navíc chránit omyvatelnou a protiskluzovou vložkou se zvýšenými okraji, odolnou i proti kyselinám.

Pro rodiny s malými dětmi má Volkswagen připraveny v nabídce příslušenství pro modernizované Polo i čtveřici dětských sedaček. Ty jsou podle své velikosti vhodné pro děti do věku 12 let a hmotnosti 36 kg. Malé sportovce může nadchnout model Volkswagen Original G2-3 ISOFIT s čalouněním ve stylu sedadel Golfu a Pola GTI.

V široké nabídce příslušenství jsou i tradiční organizéry do zavazadlového prostoru, sluneční clony, koberečky, autokosmetika a také nepříliš tradiční kávovar, který lze uložit před řadicí páku a napájet z 12 V zásuvky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)