Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen reaguje na rozvoj elektromobilů v Číně. Investuje tam do nich 256 miliard korun!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Trh s elektromobily se v Číně rozvíjí rychleji než v jiných koutech světa. Mohou za to i plány na zákaz prodeje aut se spalovacím motorem.

Německá automobilka Volkswagen hodlá během příštích sedmi let společně s čínskými partnery investovat deset miliard eur (256 miliard Kč) do vývoje a výroby automobilů s elektrickým pohonem. Uvedl to šéf čínských aktivit Volkswagenu Jochem Heizmann. Upozornil zároveň, že trh s elektromobily v Číně se rozvíjí rychleji než v jiných částech světa.

Volkswagen podle Heizmanna hodlá do roku 2020 zvýšit prodej automobilů s elektrickým pohonem v Číně na zhruba 400.000 vozů ročně. Do roku 2025 pak počítá s nárůstem na 1,5 milionu vozů ročně, uvedla agentura DPA.

Čína, která je největším automobilovým trhem na světě, chce výhledově zcela zakázat prodej aut se spalovacím motorem, aby tak zlepšila kvalitu ovzduší. Do roku 2025 by se měly na prodeji osobních aut v Číně minimálně jednou pětinou podílet elektromobily.

Heizmann dnes uvedl, že plánovaný společný podnik na výrobu elektromobilů s čínskou společností Anhui Jianghuai Automobile (JAC) je "na dobré cestě". Společný podnik by měl přijít s prvním automobilem v první polovině příštího roku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
19. 11. 2017 20:32
Re: Proč se v Číně chovají jinak?
Chvála bohu, že v Evropě budeme mít spalovací motory co nejdéle! :-) :yes:
Avatar - Blue Sun
18. 11. 2017 19:18
Re: Proč se v Číně chovají jinak?
A za pár let si to tu Čína koupí jako skanzen. >:D
17. 11. 2017 16:52
Proč se v Číně chovají jinak?
Včera prolobovaly na EU měkčí emisní cíle a nepovinné kvóty elektromobilů a dnes konstatují, že se Čínský trh vyvíjí rychleji a proto do něj nasypou miliardy. Čím to asi je?
Jednoduše mají pocit, že Evropa je jejich hřiště, které si budou udržovat jako odbytiště spalovacích motorů. Zatímco Čína je mimo jejich kontrolu a musí reagovat na trh. Ale to jim nevyjde. Neubrzdili rozvoj elektromobilů globálně a neubrzdí ho ani v Evropě. Mají 5 let na vybudování výrobních kapacit a vývoj celé palety modelů. Když ne, a ono to půjde těžko, začnou ztrácet pozice i v Evropě.
17. 11. 2017 14:37
Re: Uz aby...
velke koncerny ty auta jiz vyrabej, jen to prozatim vyrabej tak aby se nereklo a draze, takze na nich moc nevydelaj nebo spis prodelavaj
17. 11. 2017 12:20
Uz aby...
... s necim schopnym, elektrickym prisli i v Evrope, popr. pro Evropu. Nejlepe pod klikhakem VW nebo "nastvanym Indianem". Pak snad i mistni dasauto (tecka cz) klub prestane mlet nesmysly.