Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf VI si už s DSG neobjednáte

David Bureš
Diskuze (38)
Ještě před koncem šesté generace Golfu se s tímto modelem loučí převodovka DSG.

Volkswagen Golf šesté generace již několik týdnů není k dispozici s populární dvouspojkovou převodovkou DSG. Je to důkaz blížícího se příchodu sedmé generace tohoto vozu.

Mluvčí automobilky německému Auto Bildu potvrdil, že současné provedení Golf s dvouspojkovou převodovkou je dostupné pouze v omezeném počtu exemplářů. Zájemci o DSG by se tak měli poohlédnout po skladových zásobách prodejců.

Podle ceníku českého zastoupení Volkswagenu, platného od 26. června, je DSG možné objednat pouze pro čtveřici vrcholných verzí Golfu – GTD, GTI, GTI Edition 35 a R.

Konec dvouspojkové převodovky v nabídce pro Golf naznačuje, že Golf VII je již za dveřmi. Automobil má debutovat na podzimním pařížském autosalonu, v prodeji se má objevit krátce na to.

U příštího Golfu se s DSG samozřejmě počítá, alternativou k šestistupňovému manuálu má být také robotizovaná převodovka – jednodušší automatizované ústrojí s jednou spojkou.

Podobnou situaci zažívají i zájemci o Škodu Octavia, která také čeká na příchod nové generace. Aktuální Octavii už totiž není možné objednat ve verzi s pohonem všech kol. Podle neoficiálních informací byly důvodem ukončení prodeje Octavie 4x4 dlouhé čekací lhůty.

David Bureš
Diskuze (38)
Avatar - Ham.
4. 7. 2012 18:32
Re: Hm?
Máš to vysvětlené v příspěvku MT, některé značky/modely/země mají kvóty méně napjaté takže jsou schopni lepších lhůt, některé mají čekací doby 6 a více měsíců. DSG a Haldex nestačí vyrábět. Ono je to poměrně pochopitelné, plánovači nejspíše plánovali požadavky na dsg podle starých požadavků na klasické automaty které se moc neprodávaly a když přišlo dsg a zákazníci si osahali jeho kvality tak poptávka (podíl vůči manuálu) prudce roste, ale to už kapacity stojí a nejsou jednoduše nafukovací.
4. 7. 2012 02:07
Re: Hm?
Ano, dva až čtyři měsíce jsou celkem běžné u aut do výroby. Ale to je v ČR, v Německu bys na něj tak dlouho nečekala.
Avatar - Hammunasakra
4. 7. 2012 02:02
Re: Hm?
Dva (snad i) tři měsíce bych na vůz na objednávku viděla jako "realitu" - rok je opravdu už HODNĚ "mimo" (rychleji jsou dnes dokonce NĚKTERÉ modely onoho Ferrari :-)
PS: A čekat přes rok na ("tuctový model") VW - to "opravdu SORRY" :no: 8-s
4. 7. 2012 01:49
Re: Hm?
Slyšel jsem, že se v ČR na některé verze Tiguanu čeká přes rok. Nápodobně. Rok si mohu počkat na Ferrari, u běžného auta je to trochu na hlavu. Dva týdny jsou pro mne utopistický ideál, tři měsíce strop.
3. 7. 2012 22:40
Re: Hm?
Možno máš pravdu. Ale polročné, ročné čakacie lehoty? Neblázni. Tak to auto radšej nechcem.
Každopádne to nie je pre VW žiadne plus. podobných excesov by sa mali prebudúce vyvarovať. Zákazníci nemajú radi obmedzovanie.