Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo 6C: V zaměřovači Mustang a Camaro

Michal Fokt
Diskuze (27)
Co kdyby se Alfa Romeo rozhodla vstoupit na trh amerických pony cars a vystřídat tak v rámci koncernu relativně neúspěšný Dodge Challenger?

Byly doby, kdy měla Alfa Romeo v Americe dobrý zvuk a slušně se prodávala. Jenže pak se její pověst začala postupně zhoršovat a nakonec se prodávala tak špatně, že tamní trh raději vyklidila. Teď by Fiat na tu lepší část své americké historie navázal a přestože se návrat už asi šest let odkládá, panuje přesvědčení, že rok 2014 by měl být pro tento akt opravdu definitivním.

Můžeme se tomu vyčkávání a váhání smát, ale je třeba pochopit, že to Fiat nechce uspěchat - je nutné mít nejprve skutečně dobré portfolio modelů, protože americký trh se může stát tím, jenž značku zachrání od podobně potupných kroků, jakými si musela projít Lancia. Alfa Romeo by se měla prodávat v USA řádově lépe, než Fiaty a dopomoci jí k tomu má jak imageová Alfa 4C, tak masové modely, schopné Američany zaujmout, tedy zejména chystaný sportovní midsize sedan na bázi Chrysleru 300, spřízněný s Masearati Quattroporte, respektive plánovaného Ghibli a emotivní kompaktní model, ideálně sedan, pochopitelně.

Ale představte si, že by Alfa chtěla vypálit do srdcí Amíků opravdu neodstranitelný cejch - pak by se nabízelo vytvořit velké sportovní kupé, schopné konkurovat Fordu Mustang a Chevroletu Camaro, tím spíš, že by mělo z čeho vycházet - Chrysler má v této třídě model Challenger, ten se ale z různých důvodů na úspěchy obou konkurentů dívá jen zpovzdálí.

A právě takový model, označený vcelku výstižně Alfa Romeo 6C, nakreslili student designu na IED Torino Alex Imnadze. Potřebuje vůbec ještě něco studovat? Představuje si podobný vůz logicky jako auto s motorem vpředu a pohonem zadních kol a není ani moc překvapivé, že se inspiroval modelem Alfa Romeo 6C z roku 1948 a současně i novodobou limitkou 8C. Popravdě řečeno si nejsem jistý, že by takový vůz slavil kdovíjaké úspěchy v Evropě, ale pro Ameriku by mohl být autem, které obnoví zašlou slávu italské automobilky. Je totiž dostatečně "muscle" a současně příjemně italský.

Je to pochopitelně čirá fantazie, ale kdo ví, co se rodí v hlavách milánských marketingových expertů...

Michal Fokt
Diskuze (27)
4. 3. 2013 13:03
Re: Realita
tady přece už dávno nejde o to poskytovat nějaké informace....
Je potřeba naopak vypustit nějaké popletené spekulace a o zbytek už se pak postarají prosťáčci v diskusi.... Takže bez velké snahy máte relativně slušně čtený článek a o nic jiného už tady fakt nejde.... :*)
Avatar - Barrichello
4. 3. 2013 12:38
Re: Realita
Challenger nahradí model Chrysler Barracuda. O tom už je rozhodnuto, akorát se přesně neví, jak to bude vypadat, jestli podobně hrůzně jako nový Jeep Cherokee nebo jen méně hrůzně >:-[]
Avatar - Barrichello
4. 3. 2013 12:37
Re: Další kanibalizace Chrysleru
Nehodší, ale stavět x modelů na 300C.....a ještě mít ambice to nasazovat na US trh, to se bude kanibalizovat navzájem.

4. 3. 2013 12:32
Re: alfa
Myslím, že to není ani koncept. Jen obrázek studenta Alexe Imnadzeho, který už toho namaloval....
Avatar - CHerokee
4. 3. 2013 11:41
Re: alfa
Tohle je koncept. A Mustangy a Camara mají v USA obrovskou tradici. Jsou to pojmy, jezdí v nich všechny generace. Tohle se dost těžko bude bourat a konkurovat evropské značce.