Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia poprvé v pohybu: Video plné čiré dokonalosti!

Jan Mička
Diskuze (82)
Alfu Romeo Giulia QV jsme již v pohybu viděli, avšak standardní provedení, které si právě odbývá premiéru v Ženevě, ještě ne. Přiložené video je esencí čiré italské dokonalosti!

Video se připravuje ...

Letošní ženevský autosalon je pro italskou automobilku Alfa Romeo klíčový – poprvé totiž ukázala standardní provedení modelu Giulia. Do poslední chvíle nebylo jasné, zda se tak skutečně stane, v předvečer prvního novinářského dne se však ledy prolomily. Vůz jsme si hned druhý den po tiskové konferenci detailně prohlédli, osahali, posadili se dovnitř a zatím nelze hovořit jinak, než že jde o Alfu Romeo, kterou jsme si doslova vysnili – emotivní, ryzí, čistou, dokonalou…

Již od minulého týdne víme v podstatě vše podstatné. Vůz můžete objednávat od poloviny dubna, v nabídce budou dva vznětové a jeden zážehový motor (verzi QV se šestiválcem o objemu 2,9 litru považujeme za samostatnou kapitolu), a standardem je pohon zadních kol. Jasno zatím není o ceně a nenapovědělo nám ani české zastoupení značky, tipujeme však základ okolo 700.000 korun. Jenže jak nová Alfa jezdí?

Odpověď budeme znát již koncem dubna, protože tehdy pořádá evropská centrála Alfy Romeo první testovací jízdy. Než se tak ale stane, podívejte se na přiložené video. Neuslyšíte v něm zvuk vytočeného motoru, pískání pneumatik, ani dynamické průjezdy jako u QV. Jde o více než dvě minuty čiré italské dokonalosti v pohybu. Pro nás je Alfa Romeo Giulia jednou z neočekávanějších a nejostřeji sledovaných novinek letošního roku!

Standardní Alfa Romeo Giulia sice bude mít pod kapotou pouze čtyřválcové motory, to však neznamená, že se budete muset loudat. Základní vznětová dva-dvojka se 110 kW zrychlí z 0-100 km/h za 8,4 sekundy (s automatem je o dvě desetiny rychlejší) a verze se 132 kilowatty dokonce stejnou metu udolá za 7,2, potažmo 6,8 sekundy. Kombinovaná spotřeba se u vznětových verzí pohybuje od 3,8 do 4,2 l/100 km.

Jan Mička
Diskuze (82)
Avatar - petr164
10. 3. 2016 17:38
Paráda
Těch, kdo v Giulii vidí jiné zadohraby, je mi líto. Základní design je hmotový a těžko zamaskuje posun rozložení hmotnosti oproti předohrabům dozadu. Jde totiž o pozici posádky, obsazení vpředu 50:50, plně pak do 40:60, aby to zadohrabová kinematika náprav zvládla bez přetáčivých ústřelů. Design i styling je skvělý a myslím, že i aerodynamicky účinný, protože jinak by nebyly ty dieslové spotřeby. Zpředu Alfa, zezadu Alfa, z boku "taky" Alfa, takže vlastně co chtít více? Já by jako designer a stylista zvolil trochu jasných ostřejších kontur a linek a méně oblin, ale každý jsme alespoň hospodští designeři, že? Můžeme být jen rádi, že navzdory těžké západní zadluženosti se tahle dáma narodila přirozeným, nikoli císařským způsobem...
Avatar - Ozzman
7. 3. 2016 22:57
Re: Není to zlé, doknce je to i dobré,ale
No přeci o Audi vždyť o něm taky mluví :-)
Avatar - Avanti
7. 3. 2016 22:40
bravo
BRAVO ALFA ROMEO :yes: :yes: :yes:

Plnohodnotná renesancia a znovuzrodenie slávneho mena!
Avatar - Avanti
7. 3. 2016 22:36
Re: zboku
mal by si si najprv uvedomit rozlozenie hmotnosti prisluchajuce zadnemu nahonu, na to je stavany aj dizajn... giulia je jasnou inspiraciou alfy 166 :-!
7. 3. 2016 21:53
Re: Otázka na redakciu
Mne se to s Chromem seka ... ostatni videa (CT, ZDF, SRF, Youtube 1080p) jedou bez problemu. Je to az posledni dobou a uz to tu nekdo psal ... zatim se to nelepsi ani o pid.