Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Stelvio QV je nejrychlejší SUV na Severní smyčce. Podívejte se na její rekordní jízdu

David Bureš
Diskuze (143)
Porsche Cayenne Turbo S našlo svého přemožitele. Jeho rekord na Severní smyčce Nürburgringu překonala vrcholná verze Alfy Romeo Stelvio.

Zajeté časy na Severní smyčce Nürburgringu už dávno nejsou zveřejňované jen u sporťáků a supersportů, ale jsou stále více sledované také u hot hatchů, sedanů nebo třeba SUV. A právě poslední kategorie má nového rekordmana. Titul nejrychlejšího SUV po Porsche Cayenne Turbo S přebírá Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Italské SUV poháněné 2,9litrovým šestiválcem biturbo o výkonu 375 kW objelo slavnou trať s časem sedm minut a 51,7 sekund, což je o osm sekund rychleji než Cayenne Turbo S. V roce 2014 hodně medializovaný rekord Range Roveru Sport SVR (8 minut a 14 sekund) tak už dnes zní jako závan hodně starých časů.

Za volant Stelvia QV se při rekordní jízdě posadil testovací jezdec Fabio Francia, který už loni zajel rekordní čas s Giulií QV, stále nejrychlejším sériovým sedanem na Ringu. Tentokrát však už nejel frajersky v běžném tričku a bez závodních rukavic, jen s helmou, ale byl navlečen do závodní kombinézy. Že by to se Stelviem už nebyla taková hračka?

Těžko říci, Stelviu QV se každopádně svým zajetým časem podařilo překonat i takové vozy jako Lamborghini Gallardo LP 560-4, BMW M5 E60 nebo BMW M4 (všechny tři hlásí čas 7:52). Jsme však hodně zvědavi, jak dlouho Alfě rekord vydrží. Na překonání jejího času si brousí zuby Lamborghini Urus (podle výrobce první super SUV světa) a nepochybně i nová generace Porsche Cayenne.

David Bureš
Diskuze (143)
4. 10. 2017 13:59
Re: Alfe se verit neda...
Kolik ti je prosím tě? Tohle poměřování kdo má o pár mm delšího pinďoura je dost dětinský. Nikoho nezajímá na kterým okruhu je rychlejší M3 a na kterým Giulia. Obojí jsou to špičkový auta, který dokážou zákazníkovi nabídnout adrenalin a sportovní výkony. Víc netřeba řešit.Ten čas je jasný z onboard videa a není na něm co vysvětlovat. Jestli to je o pár vteřin víc nebo míň než má M3 není podstatný. Myslíš, že BMW na to při testech navlíklo levný zimáky a do kufru si hodili 50 kilo bagáže, aby jejich výsledky byly víc košer?
Avatar - Avanti
3. 10. 2017 20:55
Re: Alfa Romeo = nekvalitní s r a č k a
ty vole ty si ale riadny falat fasu >:D
2. 10. 2017 16:54
Re: hm..... ze by fakt?
me to zajima, neboť si myslim, ze to jinak není mozne...
Avatar - Beefcake
2. 10. 2017 14:04
Re: hm..... ze by fakt?
Tusim to nikoho nezaujima, tak to treba napisat: Video s údajným rekordem Alfy Romeo z Ringu je podvod. A ještě velmi amatérský
Avatar - Hammunasakra
2. 10. 2017 09:31
Re: Alfe se verit neda...
Řeknu to stručně :yes: :yes: :-)