Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin to s oživením Lagondy myslí vážně. V Ženevě představí další její koncept

David Bureš
Diskuze (1)
Loni v Ženevě oživená Lagonda představovala studii luxusního elektromobilu. Letos se na tom samém místě pochlubí elektrickým crossoverem.

Aston Martin v poslední době, pod vedením současného majitele, italského fondu Investindustrial jede. Dostal se z finančních problémů, postupně uvádí na trh novou generaci svých modelů a navíc rozšiřuje nabídku. Vedle nových vlastních modelů (připravovaný crossover DBX) navíc oživuje někdejší značku Lagonda, která se na letošním ženevském autosalonu pochlubí novým konceptem.

Lagonda All-Terrain následuje po loni představeném konceptu Lagonda Vision, s nímž se počítá do sériové výroby. Také Lagonda All-Terrain se bude prodávat, a to dokonce dříve než dříve představený sedan. Zahájení její produkce je potvrzeno pro rok 2021, probíhat bude s největší pravděpodobností v nové továrně automobilky v St. Athanu ve Walesu, kde bude vůz vznikat po boku připravovaného crossoveru Aston Martin DBX.

Půjde každopádně o vizi elektrického crossoveru, která svým designem i technikou naváže na loňský koncept. Navíc má ukázat výhody elektrické platformy vyvíjené pro vozy Lagonda.

Myšlenka za značkou Lagonda je totiž geniálně jednoduchá. Oživená značka vlastněná Aston Martinem již od roku 1947 chce nabídnout ta nejluxusnější auta pro mladou generaci zákazníků, pro které jsou díla Bentley nebo Rolls-Roycu až příliš konzervativní. Ve středoevropských podmínkách jich možná tolik není, v Číně nebo na Arabském poloostrově jich je ale více než dost. A Lagonda na ně zacílí moderním designem a především elektrickým pohonem. Všechny její modely totiž budou poháněné elektřinou.

V Ženevě Aston Martin každopádně nebude představovat jen zástupce Lagondy, ale také „vlastní“ modely. Na svém stánku bude vystavovat zástupce všech tří svých klíčových modelových řad, a to konkrétně modely Vantage, DB11 AMR a DBS Superleggera. Dva z nich navíc budou upraveny divizí Q by Aston Martin, která se zabývá personalizací vzhledu modelů značky.

„Způsob představení nových aut se v posledních letech změnil k nepoznání, stále je ale něco podmanivého na jedinečné atmosféře skvělé automobilové výstavy. Historicky byl ženevský autosalon vždycky pro nás dobrý, šum na našem stánku při loňském představení Lagondy Vision byl opravdu pozoruhodný, takže je fantastické se vrátit na scénu s další takovou světovou premiérou,“ odhaluje prezident Aston Martinu Andy Palmer důvody, proč značka na letošním ženevském autosalonu nebude na rozdíl od jiných výrobců chybět.

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
6. 2. 2019 12:01
Lagonda
Lagonda byla auto který mě kdysi doslova fascinovalo [odkaz] :yes: