Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A3 Sportback: První živé dojmy

Diskuze (2)
Nová generace Audi A3 ukazuje svoji praktičtější stránku.

Půl roku po Audi A3 přichází pětidveřová varianta, tradičně nazvaná A3 Sportback. Premiéru má současně se sesterskými modely VW Golf a SEAT Leon. Generačně obměněná trojice navzájem sdílí motory nové generace i modulární platformu MQB.

Pětidveřový Sportback je jen kosmeticky delší, přesně o 35 mm, než výchozí třídveřová A3. Je to patrné už na první pohled, protože záď působí kompaktně.

A kompaktní v pravém slova smyslu je i interiér. Proti Golfu, který využívá stejný technický základ, je o něco těsnější a temnější. Tím vzniká ta správná sportovní atmosféra, ovšem o prostor pro čtveřici pasažérů není nouze. Velikost interiéru je ve srovnání s BMW řady 1 o kousek lepší, proti Mercedesu třídy A můžeme vyhlásit remízu. U Audi navíc oceňujeme velmi komfortní přístup na zadní sedadla.

Vzadu vykouzlili technici prostor pro 380 litrů zavazadel – to je stejná hodnota jako u VW Golf a SEATu Leon. U Audi je šířka zavazadelníku o pár centimetrů menší, prostor téměř kvádrového tvaru ale využitelností za Golfem nijak nezaostává.

V ostatních ohledech se Sportback neliší od třídveřové A3. Jak jsme se mohli přesvědčit na vlastní kůži při prvních jízdách s novou A3, je to rozhodně dobře.

Diskuze (2)
28. 9. 2012 18:12
Re: Moc pěkné
Souhlas... S novou A3 jsem už jezdil a skok oproti předchozí generaci je prakticky o dvě generace. Dílenské zpracování,materiály,odhlučnění i design konečně odpovídají cenovce. Paradoxně největším konkurentem si ale myslím,že jí bude nový Golf VII. Přesto nepochybuji,že se bude prodávat dobře...
Avatar - Typhoon
28. 9. 2012 16:20
Moc pěkné
Á trojky sportbacky se mi vždycky líbily a tato je opět povedená. Jak vnějšek, tak vnitřek. Akorát čemu jsem u nových Audi dosud nepřišel na chuť, je "přístřešek" nad zadní espézetkou.