Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A3 vykresleno v nové generaci. Co chystá luxusní sourozenec Octavie a Golfu?

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Koncern Volkswagen přichystal několik kompaktních novinek, které postupně odhaluje světu. Jednou z nich je také nová generace Audi A3.

Novinek mezi kompakty přichystal německý koncern v posledních týdnech opravdu hodně. Už jsme se seznámili s osmou generací Golfu, stejně jako čtvrtým pokračovatelem mladoboleslavské Octavie. Roku 2020 dorazí zbrusu nový Seat Leon a rodinu kompaktů nové generace doplní ještě luxusní sourozenec Audi A3.

A právě připravovaná novinka čtyř kruhů začala kolovat po sociálních sítích. Nemá na sobě sice tradiční vrstvu maskování, přesto veškeré klíčové partie zůstávají schované pod plachtou. Ani to ale nezabránilo ruským autorům ze serveru Kolesa.ru, aby vytvořili vcelku reálnou vizi toho, jak asi bude připravovaný kompakt z Ingolstadtu vypadat.

Asi vás nepřekvapí, že vzhled vyobrazeného sedanu až nápadně připomíná omlazenou A4. Nastolený designový jazyk čtyř kruhů evidentně funguje a není důvod, proč by měl model A3 vybočovat z řady. Pravdou ovšem je, že ve srovnání s ostatními modely značky působí poněkud usedleji, ne tak odvážně. Uvidíme, jestli tomu tak bude i při odhalení finální podoby.

Změny se očekávají rovněž v interiéru, kde dojde na výraznou inovaci multimediálního systému s větší dotykovou obrazovkou na středové konzole, která nahradí současné řešení připomínající tablet. Inovovaná platforma MQB (sdílená s Golfem či Octavií) by měla přinést ještě více prostoru pro posádku a zavazadla. Umožní také nasazení široké škály pohonných jednotek včetně mild-hybridů a plug-in hybridů.

Nové Audi A3 by mělo spatřit světlo světa v prvním čtvrtletí příštího roku. Nejprve coby hatchback, později se připojí rovněž sedan. Samozřejmě se počítá se sportovními deriváty S3 a vrcholným RS3, příjezd těchto verzí je naplánován v průběhu roku 2021.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

4. 12. 2019 19:39
Re: Nelibi
Kazdy model vsetkych znaciek v socialnej edicii vyzera nic moc, ale vceracsom si obzeral novu a4 avant v zaklade a bol to masaker
4. 12. 2019 13:52
Nelibi
Audi podle me ztratilo identitu a hleda se. A preslapuje na miste.

Nelibi se mi predni casti novych Audi, zejmena Q3, A4, A1, etron, vsechny vypadaji jak hracky (na A1 to jeste jde protoze to hracka je)

To uz sterilni Golf, kde nova generace je open jen vetsi facelift, vypada lepe, nez tato vykreslena A3.

Mercedes :yes: , BMW to jeste jde, Audi :no: