Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi naznačuje vývoj luxusního MPV a skútru

David Bureš
Diskuze (23)
Velkoprostorové Audi má být podle zástupce značky laděno sportovně.

Audi by mohlo rozšířit svojí nabídku modelů o MPV. Naznačil to Peter Schwarzenbauer, šéf prodejů a marketingu, v rozhovoru pro magazín What Car?. Takový automobil by mohl mít podobný charakter jako Ford S-Max.

Případné ingolstadtské MPV by mělo být laděno velice sportovně. „Nechceme dělat (tradiční) MPV, protože se to nehodí k naší značce,“ prohlásil Schwarzenbauer. Pokud by však velkoprostorové Audi vzniklo, bylo by pohledné a sportovní. „Představte si Ford S-Max ve stylu Audi,“ uvedl šéf marketingu Audi.

Již během jara se hovořilo o tom, že automobilka chystá MPV s pracovním názve SuperAvant. Automobil by podle těchto zpráv měl dorazit v roce 2016. Očekávat údajně máme křížence kombi a MPV s dynamickým, jednoprostorovým profilem, ne nepodobným Citroënu DS5.

Do budoucna je také zvažováno jednostopé vozidlo, zřejmě luxusní městský skútr. S vývojem takového vozidla by mohlo pomoci Ducati, které Audi nedávno koupilo. Tímto krokem by automobilka zareagovala na své konkurenty (BMW Group a Daimler), kteří už elektrické skútry představili. Těmito jednostopými vozidly byly Smart eScooter a Mini Scooter E.

Počítá se také s plug-in hybridy. Do dvou let by měla dorazit A3 plug-in hybrid. Podobnou techniku později dostanou i další vozy.

David Bureš
Diskuze (23)
17. 7. 2012 21:36
Audi SuperAvant
Super, tak na to se těším ;-) Pro S-max to je velká pochvala, že premiová značka jako Audi si bere za vzor Ford. Další sportovní MPV trhu jen prospěje a třeba tuhle třídu Audi nakonec rozhýbe :yes:
17. 7. 2012 19:21
Re: Luxusný skúter
...aněkterý maj okno a zrcátka v elektrice, ABS, automat se sedmi kvalty, vyhřívaná řídítka i sedlo atd. >:D
17. 7. 2012 19:20
Re: Luxusný skúter
Přesně.
17. 7. 2012 19:13
Re: jj
Nevím, komu vykáš, mně nemusíš, píšu tu sám za sebe.
Nikde jsem netvrdil, že někdo koupil v podobě Ducati zkrachovalý podnik.
Management Ducati udělal to nejlepší, co mohl - dostal značku do povědomí, dal jí lesk a hodnotu. Ale o prodeje - a to jsem psal jasně - se musí postarat masová výroba. Pár supersportů pro nadšence takovou fabriku nevytrhne.
Osobně pochybuju, že by Audi zatrhlo výrobu těch raket a zrušilo závodní aktivity - ty budou jistě naopak podporovány. Ducati bude mít pořád vlastní vývoj, takových obav bylo u Lamba a kde je teď, že?
Nicméně kromě exklusivních kousků ten vývoj bude muset pokrýt i modely jaksi...mainstreamové včetně třeba skůtru, to proto aby si těch pár maniaků mohlo dopřát svoje desmosedici.
Ostatně tobě to je jasné stejně jako mně, jen ti leží v žaludku tvůj úhlavní nepřítel - německý koncern, a tak ses musel textově vyblejt. Kdyby duknu koupil PSA, nebo Chrysler, byl byl úplně v klidu.
Ostatně si připomeň, jací nepřátelé jsou pro tebe motorkáři, nedávno bys je rovnou všechny střílel...
17. 7. 2012 16:59
Re: Luxusný skúter
vyber si: vespa ss90 super sprint nebo uchylarna vvb 150 swarovski; neblbni, usb je luxus leda tak u turbanoic nana...