Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS 5 Pikes Peak v galerii a na videu

David Bureš
Diskuze (0)
Na zveřejněných fotografiích se po boku ingolstadtského kupé objevuje i motocykl značky Ducati.

Krátce po zveřejnění první ochutnávky tu je fotogalerie Audi RS 5 kupé ve stejných barvách, v jakých

se závodu do vrchu Pikes Peak účastnila Audi Sport quattro S1 v osmdesátých letech.

Walter Röhl zajel s Audi Sport quattro S1 při závodě do vrchu Pikes Peak v roce 1987 rekordní čas 10:47,85 minuty. Právě na tento automobil odkazuje barevné schéma použité na RS 5.

K dispozici zatím nejsou žádné bližší informace, a tak stále není jasné, zda se jedná jen o showcar, nebo zda bude RS 5 v tomto barevném schématu prodáváno. Walter Röhl se má objevit na letošním ročníku závodu Pikes Peak, a tak je i možné, že se slavný jezdec posadí za volant RS 5 a projede se na této trati.

Jisté však je, že automobil je součástí oslav spojení Ducati a Audi. Ingolstadtská automobilka totiž letos koupila italského výrobce motocyklů Ducati, a to prostřednictvím automobilky Lamborghini, kterou Audi také vlastní. Lamborghini za Ducati zaplatilo 747 milionů eur (cca 18,8 miliardy korun). I z tohoto důvodu se na fotografiích po boku RS 5 objevuje motocykl Ducati Multistrada.

Pro americké držitele řidičského průkazu na automobil i motocykl je pak určena soutěž, ve které mohou vyhrát výlet pro dva do kalifornské Sonomy. Zde se zúčastní tréninkového programu Audi a Ducati. Stačí na Twitteru napsat, proč by daný uživatel chtěl zažít obě značky najednou.

David Bureš
Diskuze (0)