Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autonomní Audi Q5 S od Delphi pojede napříč Spojenými státy (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (29)
Ze San Franciska do New Yorku má přejet bez zásahu člověka Audi Q5 S společnosti Delphi, které je vybaveno systémem autonomního řízení.

Automobily s autonomním řízením se umí prohánět po uzavřených okruzích, poradí si i s náročným stoupáním na Pikes Peak a nebojí se ani do běžného provozu, což například v loňském roce předvedlo Audi A7 Sportback, když urazilo bezmála 900 kilometrů ze Silicon Valley do Las Vegas bez zásahu řidiče.

Na ještě delší cestu se již 22. března má vypravit systémem autonomního řízení vybavené Audi Q5 S společnosti Delphi, které pojede od slavného visutého mostu Golden Gate v San Franciscu do New Yorku.

Cílem cesty dlouhé 5632 km není pouze propagace schopností vozidel s autonomním řízením a společnosti Delphi, stojící za celým projektem, ale především získávaní dat pro další vývoj.

Audi Q5 S se totiž během své cesty napříč Spojenými státy bude muset vedle nejrůznějších dopravních situací na něž je připraveno vyrovnávat i s odlišnostmi v dopravním značení, hustotě provozu a také různými světelnými a povětrnostními podmínkami.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (29)
19. 3. 2015 16:00
Re: podle mě to dělá z řidiče permanentního učitele autoškol
ne drzet nohu pred brzdou, mam ji polozenou na podlaze pred brzdou

ale jako jezdi si jak je ti libo, sak ty jsi ridic auta ;-)
Avatar - Barry Lyndon
19. 3. 2015 14:38
Re: podle mě to dělá z řidiče permanentního učitele autoškol
než držet nohu před pedálem brzdy, tak to si jí radši položím na plyn :-) a vůbec: stejně mám divný pocit z toho, jak moc autonomně se auto i jen s obyčejným tempomatem chová >:D
19. 3. 2015 13:10
Re: podle mě to dělá z řidiče permanentního učitele autoškol
pravou nohu si odkladam pred pedal brzdy, co je natom sloziteho? a obcas se stane ze celou D11 odjedu jen na tempomat, nejvyssi zarazeny stupen a brzdy se nedotknu ani jednou (jen nakonci bud pri jsezdu na spojku, nebo u HK na ten provizorni sjezd), v tomto ohledu se tesim na adaptivni tempomat ve svem pristim aute, nebudu jako ted muset ani obcasne "packovat a cudlikovat" levackou (rukou), proste si to ohlida tempik sam podle aut predsebou :-)
Avatar - Barry Lyndon
19. 3. 2015 13:00
podle mě to dělá z řidiče permanentního učitele autoškoly...
... sice to sám neovládá, ale nese za to odpovědnost a musí být permanentně ve střehu... Bych to nechtěl ani zadarmo. Já teda nepoužívám ani tempomat - nechápu, k čemu je dobrý, když napravo ani nalevo od plynového pedálu stejně není žádné místo, kam si odložit pravou nohu :-)
19. 3. 2015 07:50
Re: auto
v dnesni dobe technologii do kapsy a nudit se?