Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW ukáže ve Frankfurtu množství konceptů. Jeden bude vize nového elektromobilu

David Bureš
Diskuze (7)
Do roku 2025 chce mnichovská automobilka nabídnout hned 25 elektrifikovaných modelů. Ve Frankfurtu prezentovaný koncept naznačí podobu jednoho z nich.

BMW se na domácím frankfurtském autosalonu pochlubí množstvím konceptů. Bude tam prezentovat již dříve odhalené koncepty chystané řady 8 a nové generace roadsteru Z4, které doplní i koncept velkého SUV. A k tomu se na IAA ukáže ještě vize dalšího zástupce „zelené“ rodiny BMW i, podle všeho nazvaný i5 Concept.

„Na letošním frankfurtském autosalonu představíme další důležitý mezník v naší cestě za elektromobilitou. Jedná se o koncept čtyřdveřového, plně elektrického automobilu vyplňujícího mezeru mezi i3 a i8,“ oznámil předseda představenstva BMW Harald Krüger s tím, že tuto vizi chce automobilka realizovat v blízké budoucnosti.

Oficiální oznámení příchodu novinky doplnila fotografie zamaskovaného auta, na internet ale pronikl i jeho nákres. A ten s odkazem na dříve uniklé patentové snímky dokázal, že připravovaný koncept naznačí podobu budoucího modelu známého jako i5.

Tvarově automobil naváže na již prodávané zástupce divize BMW i, i3 a i8, s nimiž bude vůz designově spjat hlavně svojí přídí. BMW i5 má nabídnout prostor pro pět osob, přičemž dojezd má prý dosáhnout až 700 kilometrů. To se má podařit díky aplikaci nové generace baterií.

BMW i5 je součástí tento týden oznámení elektrických plánů automobilky. Do roku 2025 chce mnichovský výrobce nabídnout 25 elektrifikovaných automobilů, z toho 12 plně elektrických. Vedle i5 se bude jednat o elektrickou verzi SUV X3 připravovanou pro rok 2020. Elektromobil nabídne také Mini, které se ve Frankfurtu pochlubí jeho konceptem, a elektrifikaci se bez bližších podrobností podle Krügera nevyhne ani Rolls-Royce.

Nedávno přitom šéf Rolls-Roycu Torsten Müller-Ötvös oznámil, že hybridní pohon je kompromis, a tak značka raději půjde cestou elektromobilu. Takový vůz ale firma chce nabídnout až v době, kdy elektrický pohon nabídne dostatečný dojezd, aby se majitelé nemuseli stresovat, že nedojedou. Do roku 2025 ale taková doba může nastat...

David Bureš
Diskuze (7)
10. 9. 2017 09:59
Re: Další koncept
Koncern zásobuje servisy věcma pro elektroauta, školí se lidi, takže se asi něco chystá.
9. 9. 2017 16:08
Re: Další koncept
nama tam bejt predstavena i elektrifikovana 3ka? proste misto pluginhybridni 3 krtera se prodaba pridaji jeste elektromobil rady 3 (ne "i")
9. 9. 2017 13:13
Re: Další koncept
Mluvím o elektromobilech, co se jich týče, všechny velké automobilky mají obrovské plány, ale kromě vizí a konceptů jsem zatím nic moc reálného neviděl. :-)
Avatar - Dinar
9. 9. 2017 09:04
Re: Další koncept
Bmw ve Frankfurtu ukáže 8er, Z4, 6gt, x3, všechno auta která se v příštím roce dostanou do prodeje. Podívej se, co předvedou jiné automobilky, tady pláčeš na špatném hrobě.
Avatar - praděda7
8. 9. 2017 19:55
Konec petrolheadů...
...začátek elektroheadů....nebo zkratoheadů.... ;-)