Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva 2019 živě: Fotogalerie z prvního dne. Je to tu nějaké chudé...

David Bureš
Diskuze (20)
Nejenže na letošním ženevském autosalonu chybí mnozí prestižní vystavovatelé, nejsou tu ani další tradiční hvězdy automobilových výstav, modelky.

První novinářský den letošního ročníku ženevského autosalonu je už za námi, a tak je na čase ho shrnout rozsáhlou fotogalerií toho nejzajímavějšího, co je na výstavišti Palexpo letos k vidění. Zajímavé automobilové novinky tu sice potkáte, přesto jsme z letošního ročníku tak nějak v rozpacích.

Už dopředu jsme věděli, že v Ženevě letos nebude vystavovat hned několik tradičních vystavovatelů (Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Opel, Volvo), že budou ale na autosalonu tolik chybět, to jsme nečekali. Kvůli absenci tolika klíčových hráčů výstaviště působí tak nějak prázdně, a to přestože se pořadatelé snažili tyto klíčové vystavovatele nahradit.

Místo velkých značek je tak v Ženevě letos více malých vystavovatelů, ať už z řad tunerů, karosáren nebo malovýrobců. Některé budou znát opravdu jen dobře znalí fanoušci sporťáků. Jejich stánky ale logicky nemohou být tak pompézní jako u velkých automobilek, a tak je výstaviště takové „chudé“.

Navíc na většině stánků chybí další tradiční prvek automobilových výstav, modelky a hostesky. Méně krásek pózujících u nových automobilů jsme si všimli už na loňském ročníku, letos jich je ale ještě méně. Že by snaha o genderovou rovnováhu? Na některých stáncích totiž krásky doplňují i pózující muži.

Abychom ale jen nekritizovali, zajímavé novinky v Ženevě rozhodně nechybí. Škoda se pochlubila novým Kamiqem, který na výstavišti Palexpo poprvé vidí i většina přítomných novinářů. Poprvé k vidění je i koncept elektrického SUV kupé Škoda Vision iV, který se měl ukázat již na koncernovém večeru vpředvečer autosalonu, tuto premiéru ale nakonec nestihl.

Pro běžné zákazníky jsou důležitými premiérami i francouzské novinky Peugeot 208 a Renault Clio, zatímco modernizovaný Volkswagen Passat ukazuje, že jeho design zůstal prakticky shodný jako dosud – klíčovou vlastností je jeho moderní technika. Očekávané BMW 3 Touring naopak nedorazilo, stejně jako nová karosářská varianta Kie Ceed, přezdívaná Xceed.

Ženevský autosalon ale bývá také hodně o sportovních a supersportovních vozech a na tom se nic nemění, dokonce těchto novinek je tu možná ještě více než v minulosti. Hodně zajímá Ferrari F8 Tributo, Koenigsegg Jesko nebo exkluzivní Bugatti La Voiture Noire na bázi Chironu. To je zatím vše, na další novinky se ale můžete těšit i v následujících dnech!

David Bureš
Diskuze (20)

Doporučujeme

7. 3. 2019 14:07
Re: Nic moc přehlídka
V nové hybridní Ravce to bylo dobrý, v Eclipse Crossu s turbem taky ale v Subaru XV s atmo motorem bych si CVT raději odpustil, záleží na celém pohoném řetězci.
Avatar - praděda7
7. 3. 2019 08:41
Re: Nic moc přehlídka
Mě také nefunguje......... :-) Už nevím co a kde to bylo.... :-) Sorry jako....
6. 3. 2019 16:46
Re: Nic moc přehlídka
Odkaz nefunguje, jel jsem Outback, zkusil Prius, Auris a všechno stejné. Nepřesvědčíš mě.
Avatar - white label
6. 3. 2019 16:14
A6 allroad
A6 allroad tam nebude?
6. 3. 2019 15:45
Re: ASX
Tady je docela dobře popsáno, proč se kupují ASX ;-) [odkaz]