Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Barová stolička s V8 od Chevroletu je jako dělaná pro milovníky adrenalinu

Filip Melich
Diskuze (0)

Už se vám někdy stalo, že jste seděli v baru, najednou na vás padla únava a vaším jediným přáním bylo dostat se co nejdříve do postele. Ideálně bez toho, abyste se museli zvedat? Společnost Hoss Fly je schopná vám toto přání splnit. Vyrábí barovou stoličku s V8.

Vážně. Americká společnost Hoss Fly Inc. vyrábí něco, čemu říká Hoss Fly Barstool. Za společností stojí stejní lidé, kteří provozují firmu Boss Hoss Cycles, Inc. vyrábějící motorky a tříkolky s osmiválcovými motory. Hoss Fly Barstool je vlastně jen motor s kolečky, sedátkem, volantem a pedály. Ideální pro ty, kteří mají v životě málo adrenalinu.

Použitým motorem je V8 od Chevroletu, a to buďto small block nebo big block. Verze se small blockem je dostupná v kompletně postavené podobě nebo jako stavebnice. Pro big block koupíte pouze stavebnici. Stavebnice k zástavbě small blocku se vyrábí v základní „raw“ podobě nebo jako „deluxe“ s chromovými a práškově lakovanými díly. Stavebnice připravená na zástavbu big blocku se dodává pouze ve verzi „deluxe“. Ceny stavebnic, tedy bez motoru, se pohybují od 8.900 dolarů (199 tisíc korun) do 10.900 dolarů (244 tisíc korun).

Video se připravuje ...

Pro všechna provedení Hoss Fly Inc. uvádí maximální rychlost 25 mil v hodině (cca 40 km/h) při 5.000 ot/min. To platí pro jízdu vpřed – jízda vzad je limitována rychlostí zhruba 8 km/h. Dále výrobce uvádí, že barová stolička utáhne až 907 kg, takže jde o veskrze praktickou záležitost. Palivová nádrž pojme 22,7 litrů paliva a údajně je možné startování na dálku. Neméně úsměvná je informace, že vzadu umístěný chladič činí stoličku chladnou a příjemnou k jízdě. Řidič, dá-li se tak majitel se sebevražednými sklony nazvat, totiž sedí přímo na motoru, respektive na čističi vzduchu.

Jednu použitou „barovou stoličku“ ve verzi s motorem big block aktuálně prodává aukční dům Mecum, přičemž prodejní cenu odhaduje mezi 4.000 a 5.000 dolarů, tedy v přepočtu mezi 89,5 tisíci a 179 tisíci korunami. Její V8 od Chevroletu má objem téměř 9,4 litru, ale hodnoty výkonu výrobce ani prodejce nespecifikuje. Podle stránek Chevroletu se však použitý motor ZZ572 vyrábí ve dvou verzích: 620 Deluxe a 720R Deluxe. První poskytuje 630 koní a druhý 737 k. I kdyby se jednalo o slabší verzi motoru, stále bude mít nový majitel pod zadkem větší stádo, než jaké má většina nás smrtelníků ve svém plnohodnotném autě.

Ať už se tenhle konkrétní exemplář Hoss Fly Barstool prodá za jakoukoliv částku, doufáme, že má budoucí majitel hodně dobrou pojistku. Když už ne kvůli sobě, tak alespoň kvůli rodině. Už nyní však pro jistotu přejeme mnoho šťastných kilometrů bez úrazu.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme