Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga V8 Design Series má být v první řadě luxusní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Čerstvý přírůstek do rodiny SUV značky Bentley představuje model Bentayga V8 Design Series, který se může pochlubit řadou prvků zvyšujících jeho exkluzivitu.

Bentley od příchodu SUV Bentayga postupně rozšiřuje jeho nabídku. Debutovalo s dvanáctiválcem, později dorazil i vznětový agregát, v polovině ledna 2018 bylo odhaleno ve verzi, kterou pohání čtyřlitrový vidlicový osmiválec twin-turbo a začátkem března 2018 došlo na představení modelu Bentayga Hybrid.

Rok 2019 přinesl nejprve již dříve ohlášený model Bentayga Speed, který je podle oficiálních materiálů britské značky nejrychlejším SUV na světě. Nyní se představuje Bentley Bentayga V8 Design Series, kombinující nové doplňky Mulliner s prvky výbavy ze standardní nabídky.

V případě exteriéru představují hlavní novinku Design Series sedmipaprsková kola Mulliner Paragon v odstínu Palladium Grey, jejichž středy se s nimi neotáčejí a loga značky Bentley jsou díky tomu vždy v té správné pozici. Standardem pro Design Series jsou pak spodní části nárazníků lakované v barvě karoserie a tmavé koncovky výfukového systému.

Interiér modelu Bentayga V8 Design Series nabízí provedení Beluga v kombinaci s jednou za čtyř barev, pojmenovaných Pillar Box Red, Orange, Mulliner White a Klein Blue. Tyto odstíny zdobí části palubní desky i tunelu mezi sedadly. Přímo pro Design Series jsou navrženy prvky obložení z uhlíkových vláken a specifické je i provedení hodinek Breitling s pravými diamanty.

Technika ukrytá pod karoserií modelu Bentayga V8 Design Series se od výchozího provedení nijak neliší, což znamená, že přeplňovaný vidlicový osmiválec z objemu čtyř litrů i nadále poskytuje nejvyšší výkon 404 kW (550 k) a točivý moment 770 N.m. Tyto hodnoty pak stojí za akcelerací z 0 na 100 km/h za 4,5 s a maximální rychlostí 290 km/h.

Zdroj: Bentley Motors

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme