Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga V8 – Modernizace atletického lorda

Michal Dokoupil
Diskuze (6)

Ačkoliv přišel na trh už v roce 2015, na odchod se zatím nechystá. Bentley Bentayga vstoupil do nové dekády s rozsáhlým faceliftem, připravený na další roky vládnutí.

Sedm let je ve světě aut doba odpovídající jedné generaci a signalizující blízký příchod nástupce. Ve třídě luxusních vozů ale plyne čas pomaleji, a tak se Bentley Bentayga teprve předloni dočkal modernizace, po níž se rozhodně na důchod nechystá. O tom ostatně svědčí i nedávné uvedení prodloužené verze EWB. V Česku se momentálně nabízí pouze s osmiválcem, o vznešenější dvanáctiválec bohužel přišel. Na test jsme si vzali výchozí variantu, zaměřenou na pohodlí, v limitované edici First Edition. Vedle ní ale existuje i sportovnější S a stylovější Azure.

Karoserie druhého SUV značky byla v době uvedení značně kontroverzní, časem jsme si ale na její nezvyklou příď se čtyřmi kulatými světlomety zvykli. I po modernizaci zůstává na první pohled velmi podobná, změny jsou však zásadní. Maska je širší a mnohem více integrovaná do nárazníku a blatníků. Světla si ponechala stejný tvar, mají však novou grafiku a jsou umístěna výše. Zcela jiný je nárazník a celá příď působí širším dojmem, více se blíží kupé Continental GT a je nepochybně přitažlivější.

Video se připravuje ...

Naopak na zádi se designéři pořádně odvázali. Dřívější, konzervativní hranaté svítilny totiž nahradily oválné, opět inspirované velkým kupé. Na mohutném SUV si na ně musíme zvykat trochu déle, auto ovšem působí podstatně originálněji. Aby lépe zapadly, rozšířil Bentley páté dveře tak, že zasahují hluboko do boků. Registrační značka se přesunula ze dveří do nárazníku, díky obrovskému prolisu a velkému logu se přesto podařilo zbavit pocitu zbytečné mohutnosti zádě. Efekt jistě mělo i rozšíření rozchodu zadních kol o 20 mm.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Michal Dokoupil
Diskuze (6)

Doporučujeme

3. 10. 2022 07:07
Re: Milá redakce,
Věřím, že za to redakce nemůže. Nicméně největší web o autech v ČR by toto neměl mít zapotřebí.
Avatar - Ji/Ri
2. 10. 2022 09:11
Milá redakce,
to, že jste parta dětinských matlů /čest výjimkám/, kterým dělá radost palečkování, tak PREMIUM SI STRČTE DO ***E.... navzájem, ať si užijete i trochu legrace ...
2. 10. 2022 07:56
Re: Opět a znova...
Tady už někomu fest yebe. Okrádáte nás o články. Máme svaté právo číst nové a nové informace zdarma, bez reklam a vy jste povinni takový web provozovat! Ze zákona!
1. 10. 2022 14:33
Re: Opět a znova...
Okrádají jen sami sebe o čtenáře tzn. konzumenty reklamy.

Mě naštěstí nikdo o nic neokradl, já si to s radostí přečtu nebo ještě lépe zhlédnu jinde :yes: :yes: :yes: .
1. 10. 2022 13:12
Opět a znova...
...premium si strčte do pr....

Okrádáte nás o články.