Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW CE 02 je koncept malé elektrické motorky do města. Slibuje dojezd až 90 km

Jan Zajíc
Diskuze (4)

BMW Motorrad v červenci představilo svůj první produkční elektrický motocykl CE 04. Futuristicky vyhlížející stroj jistě v nabídce brzy doplní i další kousky jezdící na elektřinu.

Jedním z nich by mohlo být BMW CE 02, které výrobce představuje zatím ve formě konceptu. Jde o kompaktní stroj určený hlavně do města a mířící zejména na mladší řidiče.

O pohon se stará elektromotor o výkonu 11 kW, který motocykl dokáže rozjet až na 90 km/h. Blíže nespecifikovaný akumulátor pak má poskytovat dostatek energie k ujetí až 90 kilometrů.

Zhruba 120 kilogramů vážící motocykl zaujme také designem. Ten působí poměrně futuristicky a hravě, navíc těží ze skutečnosti, že elektrická motorka nepotřebuje palivovou nádrž. BMW mimochodem studii prezentuje ve dvou barevných provedeních.

Netradičně vypadají i kola, hlavně díky jejich "výplni", neobvyklý je také tvar sedadla - to je umístěno ve výšce 730 mm od země. Světla jsou pochopitelně LEDková, mezi řídítky najdeme místo klasických budíků malý displej. Důkazem cílení na mládež může být držák na skateboard.

BMW CE 02 zatím představuje jen designový koncept, dá se však očekávat, že se v blízké budoucnosti promění na produkční stroj.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

5. 9. 2021 09:24
Chybí křídlo
Jsem přesvědčený že i motorka do města by měla mít alespoň dvoumetrové křídlo. Jinak nemá ve městě co pohledávat
Avatar - SKAY
4. 9. 2021 06:23
Opice
Tak jetu už Honda Monkey toje kult :yes:
Až naty ,,Plecháče,, jak na HD :D
Avatar - SKAY
4. 9. 2021 06:19
Re: Ideální
Není to tak dávno co nějaká slečna přejala díte. Velkým SUV prostě nevidí do předu xx metrů . .
3. 9. 2021 16:22
Ideální
k tomu aby vás sejmul řidič X5, který nevidí před kapotu :)