Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Concept M135i: Předobraz nejsilnější jedničky

Aleš Jungmann
Diskuze (22)
Na autosalonu v Ženevě se na stánku mnichovské automobilky BMW představí program M Performance nejen v podobě hotových vozů, ale také jako koncept.

Třídveřový zástupce nejmenší řady 1 dostal lakování v tradičních bojových barvách BMW, koncept se tedy ještě ostřeji vymezuje proti dříve zveřejněným obrázkům 125i s příplatkovými doplňky z programu M Performance.

Na visuální odlišnost má koncept bezesporu právo, pod kapotou je totiž ukryt řadový šestiválec N55 s twin-scroll turbem, což je mimochodem jediný šestiválec který by se pod kapotu současné řady 1 měl dostat. Výkon tisková zpráva popisuje jako „větší než 300 koní", lze tedy předpokládat, že zůstává v obvyklých mezích předchozí generace a tedy mezi 225 a 250 kW.

Síla motoru putuje klasicky k zadním kolům, za lehkými osmnáctipalcovými ráfky v „M designu“ se ukrývá výkonná „M“ brzdová soustava s modře lakovanými třmeny. Otvory v předním nárazníku byly upraveny pro lepší přístup chladného vzduchu k motoru, zezadu pak celkový dojem dokresluje černá metalická spodní část nárazníku se dvěma temně šedými koncovkami. S těmi korespondují i šedá vnější zpětná zrcátka či lesklé černé lišty kolem (bezrámových) bočních oken. Jejich linka je díky třídveřové karoserii bezesporu elegantnější.

BMW tedy v Ženevě hodlá potěšit i klasičtěji založené fandy značky. Ukázka, kam se vývoj současné řady 1 posune, by tak mohl trochu uklidnit ty skalní příznivce značky, kteří jsou mírně znepokojeni nově představenými modely M550d xDrive a X5/X6 M50d.

Aleš Jungmann
Diskuze (22)
26. 2. 2012 12:21
Re: 135i
jsi mimo ;-)
25. 2. 2012 00:39
a little bit OT: BMW m5 video-test
[odkaz]
Moc se nekoukejte na tu madarskou drakulu, zvuk pro jistotu nevypinejte, ale aspon jsou titulky!
Dle hodnoceni to pry vypada na jeden z nejlepsich testu M5ky.
24. 2. 2012 20:07
Re: Kolik jich asi udelaji
Ja jsem nekde cetl vyjadreni nejakeho managera od VW, ktery prohlasil, ze neni ani tak dulezite, kolik se proda "R" modelu, ale kolik se proda "R" paketu na slabsi motorizace a vybavy.
Lidi pry klidne ozeli kuzi, vyhrivana sedadla, nebo treba par airbagu, ale priplati za "R" narazniky...
Tedy samozrejme asi jen tam, kde se auto nevybira z tabulek, ale ocima.
24. 2. 2012 16:00
Re: DRTIČ
ja ti nvm, myslim ze klidne spani mit budou. Kolem techhle nadopovanych aut se toho hrozne moc napovida a pak se proda jen par kousku, ktere ani nezaplati naklady na vyvoj. Je to takova marketingova zalezitost, vypada to pekne v katalogu, a lip se pak vydelava na zakladnich modelech, ktere jsou dle meho nazoru uz tak predrazene dost a dost ;-)
24. 2. 2012 15:55
Re: 135i
uznavam, takova RS 3jka je jenom petivalec 4x4 >:D
Volkswagena Golf R 4x4 nezminuju, to je jen ctyrvalec. :-|