Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M4 Coupé se proměňuje v Mamba GT3 Street Concept

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kupé mnichovské značky se má stát základem pro extrémně výkonný stroj severoamerické společnosti Hoffy Automobiles.

BMW M4 Coupé představuje již ve své standardní podobě více než dostatečně atraktivní a výkonný stroj, jenž se může pochlubit řadovým třílitrovým šestiválcem TwinPower Turbo, disponujícím maximálním výkonem 431 koní (317 kW) a točivým momentem 550 N.m.

Detroitská společnost Hoffy Automobiles ovšem hodlá na základech tohoto modelu stvořit výrazně radikálnější stroj, který bude pod agresivním zevnějškem ukrývat výrazně výkonnější pohonnou jednotku než sériové M4 Coupé.

Vůz pojmenovaný Mamba GT3 Street Concept na první pohled zaujme svým designem. Výchozí BMW se totiž dočká kompletně nových povrchových panelů karoserie z kompozitních materiálů, jejichž návrh má na svědomí Casborn Styling Studio.

Inspirací pro design byly závodní speciály třídy GT3, což ostatně odhaluje samotné označení vozu a zároveň některé klasické modely mnichovské značky v čele s BMW 3.0 CSL a jeho moderními interpretacemi v podobě konceptů 3.0 CSL Hommage a 3.0 CSL Hommage R.

Podobně radikální proměnou jako karoserie má projít i interiér, i když v jeho případě prozatím nejsou k dispozici žádné náhledy. Těšit se ovšem můžeme na head-up displej, multimediální systém s výkonem 600 W a sedadla čalouněná Alcantarou.

Zásadního přepracování se dočká i dvakrát přeplňovaný šestiválec, který má disponovat výkonem okolo 529 kW (710 k). Točivý moment se má oproti standardním 550 N.m. zvýšit o více než 10 %.

Mamba GT3 Street Concept má zvládnout akceleraci z 0 na 96 km/h za méně než 3,1 s, zatímco sériové BMW M4 Coupé v provedení pro severoamerický trh s automatickou převodovkou na stejnou disciplínu potřebuje 4,1 s a s manuální pak 3,9 s. Maximální rychlost přes 338 km/h je rovněž někde jinde než elektronicky omezených 250 km/h sériového vozu.

Představení plně funkčního vozu Mamba GT3 Street Concept se má uskutečnit v únoru roku 2016 a následně se rozběhne i produkce. Ta bude samozřejmě na objednávku a každý vůz má být dokončen podle specifických požadavků budoucího majitele. Cena prozatím zveřejněna nebyla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)