Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW oslavuje existenci divize M limitovanou edicí modelu M4 ///M Heritage

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Mnichovská automobilka už sice pracuje na vývoji nové generace BMW M4, ani ta současná však nezůstává stranou pozornosti.

Návštěvníci blížícího se DTM víkendu, který se uskuteční 13. až 15. září na slavném okruhu Nurburgring, se mohou kromě napínavé podívané těšit i na jednu zajímavou premiéru. Mnichovská automobilka zde totiž odhalí svou novou limitovanou edici BMW M4 Edition ///Heritage, která je pojata téměř jako oslava celého oddělení BMW M.

Základem speciální edice jsou vozy BMW M4, tvořící základ i pro závodní speciál BMW M4 DTM, ve třech barvách: světle modrá Laguna Seca Blue, tmavě modrá metalíza Velvet Blue a červená Imola Red. Milovníci ostrých vozů z divize M tak už jistě vědí, že tyto barvy mají reprezentovat barvy ze slavné trikolory M-kové divize.

Bez ohledu na barvu karoserie bude každý vůz osazen střechou vyrobenou z plastů vyztužených karbonovými vláky (CFRP), do které je během výrobního procesu vsazen dekorativní pruh v barvách BMW M. Unikátní budou i kovaná 20 palcová kola v barvě Orbit Grey, která mají na přední nápravě rozměr 265/30 R20 a na zadní nápravě 285/40 R20.

Interiér se vyznačuje exkluzivním výběrem barev a materiálů. Specifická celokožená sedadla M ve dvoubarevném provedení odráží barvu karoserie, kdy v kombinaci s lakem Laguna Seca Blue/Velvet Blue jsou vyvedena v kombinaci stříbrná Silverstone/černá s tyrkysovým prošíváním nebo modrá Velvet Blue s oranžovým prošíváním. V kombinaci s červeným lakem karoserie Imola Red jsou sedadla červená a černá se žlutým a červeným kontrastním prošíváním.

K dalším charakteristickým znamením interiéru edice M4 Edition ///M Heritage patří například karbonové obložení s pruhem a třemi charakteristickými M Barvami. Lišty v interiéru a prahové lišty navíc nesou i loga „Edition ///M Heritage“ a sériové číslo ve formátu „1/750.“ Nápis „///M Heritage“ v tyrkysové, oranžové nebo červené barvě lze najít také na předních opěrkách hlavy.

Pod kapotou je uložen 3.0 litrový řadový šestiválec s technologií M TwinPower Turbo, který nabídne 331 kW (450 k) s točivým momentem 550 Nm. Některé zahraniční zdroje navíc naznačují, že by speciálně edice mohla nabídnout i upravený adaptivní M podvozek s novými tlumiči, pružinami a stabilizátory, o tom už se ale oficiální tisková zpráva nezmiňuje.

Speciální edice je určena pro celý svět, zákazníci se však budou muset podělit o 750 kusů. Zahájení prodeje se očekává v období od listopadu 2019 do dubna 2020. Cena však zatím zveřejněna nebyla.

BMW M4 Edition ///M Heritage nabízí obzvláště exkluzivní příležitost zažít jízdní vlastnosti výkonného sportovního automobilu, známého pro svou dynamiku, agilitu a preciznost. Zároveň s tímto modelem BMW M GmbH pokračuje v tradici exkluzivních speciálních edicí, kterou značka drží již po dobu několika generací svých modelů. Tyto vozy v sobě odrážejí také nadšení pro výjimečné sportovní úspěchy nebo povědomí o historii konkrétních modelů, z nichž mnohé se v průběhu času staly vyhledávanými sběratelskými kousky." 

Ondřej Mára
Diskuze (10)
Avatar - Sysoj Psojič
4. 9. 2019 12:34
Re: asi sem natvrdlej,
Migu, oplatím Ti Tvou nedávnou hlášku "Migu, já Tě snad vezmu na milost" :-)
Top koment :yes:
Avatar - Ji/Ri
4. 9. 2019 10:10
Re: asi sem natvrdlej,
:-[] :-[] :-[]
Avatar - Dinar
4. 9. 2019 07:39
Re: asi sem natvrdlej,
Kdybys skončil tou první větou, dalo by se s tebou pro jednou souhlasit...
4. 9. 2019 07:17
Re: asi sem natvrdlej,
...přesně jak píšeš, "jsi natvrdlej". BMW divize M tímto modelem oslavuje svoje dlouholetou existenci. Mají toho snad za sebou málo?
Avatar - Zetti
4. 9. 2019 06:26
Re: asi sem natvrdlej,
Ja to tak necitim, primitiv mi nemuze urazit a clovek na stejne menralni urovni taky ne. Zapomnel si zminit muj prodej BMW, mas sklerozu, nebo uz vidis taky ze jsi trapny?