Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW prý pracuje na elektrické sedmičce s dojezdem 600 km a parádním výkonem

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Důvěryhodný zdroj informuje o tom, že mnichovská automobilka již v tichosti vyšívá model BMW i7. Má jít o čistě elektrický model s hodně slušnými parametry.

Informaci o chystané elektrické novince přinesl BMW Blog, který již několikrát s předstihem a přesností informoval o chystaných novinkách mnichovské značky. Poslední zprávy hovoří o modelu i7 (automobilka má tato označení registrovaná až do i9 od roku 2012), jenž by se světu mohl představit zhruba za tři roky.

Model i7 by se měl stát elektrickou variantou řady 7. A protože sedmička nedávno dostala facelift a příjezd nové generace se očekává právě kolem roku 2022, lze předpokládat, že se oba vozy odhalí ve stejný čas.

Dlužno připomenout slova designérského týmu, podle kterého už další elektrická BMW nebudou futuristická tolik jako i3 či i8. Z elektrického pohonu se podle značky postupem času stane mainstream a nebude na něj potřeba upozorňovat křiklavým vzhledem.

Technické informace jsou zatím kusé, nicméně BMW Blog hovoří o několika zajímavostech. Zohledňuje fakt, že automobilka už pracuje na akumulátorech páté generace, které mají být logicky vyspělejší než předchozí. Společnost také bude moci do reálného provozu aplikovat zkušenosti z elektrické formule E. Výsledek? Podle výše zmíněného zdroje dojezd okolo 600 kilometrů na jedno nabití dle cyklu WLTP.

Novinka však nemá uhranout jen slušným dojezdem, ale i neméně působivým výkonem. V souvislosti s elektrickou sedmičkou se totiž hovoří o elektromotorech, které poskytnou výkon okolo 650 koní.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Doporučujeme

8. 2. 2019 10:17
Re: Dojezd 600 km nebo 360 km
Nechápu, které 3,14če ti dali čtyři palcáty. Já jsem se zasmál od plic:) pěkná slovní hříčka.
7. 2. 2019 23:01
A díky majitelům těchto robotů
Třeba budou nadále žít i opravdova auto pro řidiče...
7. 2. 2019 21:38
Jen dobře...
...že si to lidi kupujou. Aspoň zbyde víc benzínu pro ty, co chtějí jezdit v normálnim autě.
Avatar - _Karel_
7. 2. 2019 19:14
Re: Dojezd 600 km nebo 360 km
Slevomat - dáme jídlo - rohlík - to je dobrý začátek pro koupi auta za 2 míče. >:D

7. 2. 2019 19:01
Zachraň se kdo můžeš...
...elektrošílenství se začíná roztáčet do vražedné spirály! 8-s :no: