Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 3 GT bez nástupce. Jediným bavorským Gran Turismem zůstane šestka

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Německá automobilka potvrdila, že BMW řady 3 Gran Turismo se nedočká přímého nástupce.

BMW si na letošní rok nachystalo pořádnou porci novinek. Mnichovští představili novou generaci X5, vrátilo se kupé řady 8, opomenout nesmíme ani roadster Z4 či luxusní SUV X7. Není to však jen o představení nových automobilů, některé z nich se totiž s bavorským portfoliem také loučí.

O konci BMW řady 3 Gran Turismo se již nějaký čas spekulovalo, oficiální potvrzení ale přichází až nyní. Jediným GT v nabídce bavorské automobilky tak zůstane řada 6 GT (dříve řada 5 GT).

Zpráva o konci této karosářské varianty není až takovým překvapením, spekulace se šířily hlavně kvůli neuspokojujícím prodejům. Za konec vozu, který se světu představil v roce 2013, nemůže podle BMW jen nízká poptávka, ale i módní vlna SUV.

„Věcí se mění. A segment GT je pod tlakem sportovně-užitkových vozů, protože už i ty umí přinést svěží design a další výhody, které jsme dříve viděli jen u gran turisma,“ vysvětlil v jednom z rozhovorů Klaus Fröhlich, šéf globálního vývoje německé automobilky.

BMW právě teď na pařížském autosalonu vystavuje novou řadu 3 s označením G20. Fröhlich se nechal slyšet, že v šuplíku mají několik dalších variant tohoto modelu, ani jedna z nich však nepočítá s návratem Gran Turisma. O budoucnosti řady 6 GT zatím zmínka, ale vzhledem k nastolenému trendu není vůbec vyloučené, že současné provedení mohlo taktéž skončit bez nástupce.

Zájemci o hybrid mezi sedanem a kombíkem však nemusí být úplně zoufalí. Pokud opravdu prahnou po autě takového střihu z dílny bavorské značky, mohou sáhnout po řadě 4 Gran Coupé, která se po konci řady 3 GT stane jejím jakýmsi nástupcem.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Avatar - lamal
6. 10. 2018 00:17
Re: Velmi dobrá zpráva
:yes:
Avatar - 3_diamanty
5. 10. 2018 22:53
to je tak
ked je treba milion roznych kasni na danom podoryse .... ale ani MB casom podla mna neprezije s E , CLS a AMG GT sucasne ... iste je len otazka casu kedy minimalne jeden z tejto trojice skonci .... a ak sa nemylim tak mensie CLA shootingbrake to ma uz tiez zratane... ale casom sa pride na to ze je lepsie mat 3-4 typy normalnych aut ako 20 podobne velkych kuskov ale z toho 18 realne k nicomu.. a doba setrenia sa o to postara sama :yes:

to 3GT to boli z pohladu automobilky vyhodene prachy ... ale u premii to nie je nic prekvapive ( ta na to ma tak rozhadzuje na nezmysly ) ... podobne ako aj 5GT stalo predajne za staru belu ... a rovnako dopadne aj CLA od medu bedu ... aj CLS casom ... ( tadial proste to nepojde ) dam krk :yes:
5. 10. 2018 21:17
Re: Velmi dobrá zpráva
To si teda nemyslím, i když je pravda, že každý má svůj vkus ;-)
Avatar - praděda7
5. 10. 2018 18:26
Re: Žiadna škoda
Tak tak...s tím stylem se BMW střelilo do nohy...... ;-\
Avatar - wladyk
5. 10. 2018 18:08
Velmi dobrá zpráva
Všechna GT od BMW jsou hnusná.