Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW v pondělí představí novou značku

David Bureš
Diskuze (0)
První vůz čtvrté značky koncernu BMW Group bude představen v roce 2013.

Dlouho očekávaná čtvrtá automobilová značka koncernu BMW Group, zatím označovaná jako „Project i“, bude představena v pondělí 21. února 2011 v mnichovském BMW Welt. Předchozí informace naznačují, že by se nová značka mohla jmenovat „i-Setta.“

„Projekt i“ byl zahájen v roce 2007 a je primárně zaměřen na hybridní automobily a elektromobily. Prvním modelem této značky bude elektromobil s pracovním názvem „Mega City Vehicle,“ který bude představen v roce 2013.

O pohon tohoto městského vozidla se budou starat Li-Ion články od společnosti SB LiMotive, což je společný podnik korejské skupiny Samsung a německé společnosti Bosch. Zajímavostí také je, že bude vozidlo částečně, nebo zcela vyrobeno z uhlíkových vláken.

Hybridní modely už prodávají stávající značky koncernu BMW Group. Mateřské BMW prodává mild-hybrid ActiveHybrid 7 a full-hybrid X6 ActiveHybrid, které vznikly spoluprácí s Daimlerem a General Motors.

Vedle toho je zástupci z řad běžných řidičů testován elektromobil Mini E, k němuž letos přibude i BMW ActiveE.

Samotné označení Isetta odkazuje na vozítko s typickým „vejčitým“ tvarem, které BMW licenčně vyrábělo v padesátých a šedesátých letech. Vůz poháněl jednoválcový motor o výkonu 8,8 kW, později byl výkon o něco vyšší. Na konci padesátých let byla v nabídce mnichovské automobilky i větší verze, označovaná také jako BMW 600.

David Bureš
Diskuze (0)